close

STERK endrer medlemskapsmodell og gjør det enklere for deg å velge medlemskap etter behov og lommebok

STERK sin historie på Løren er lang og spennende. Helt siden 2011 har de vært med på å bygge infrastruktur i nærmiljøet, og i løpet av et tiår klarte de sammen med ulike vel, borettslag og gårdeiere, å løfte bygulvet til nye høyder. STERK er i dag en veletablert aktør på Løren, med hele tre sentre i en radius på 500 meter.

På Løren torg startet de treningssenter i 2015. Deretter kom det et rendyrket helsesenter med leger og laboratorium, fysioterapeuter og kiropraktorer i 2019 på Vinslottet. I 2021 åpnet de kanskje Norges mest moderne helse- og treningssenter på Hasle. STERK eies og drives av Kjetil Larsen og Daniel Strengelsrud.

Engasjerte studenter med gründerspire i magen

Til tross for en massiv satsning på kort tid nekter guttene bak prosjektet STERK for at de har blitt kommersielle.

«Det er fortsatt Daniel og jeg som står på eiersiden,» sier daglig leder og eier Kjetil Larsen.

Men hvordan startet så det hele? Jo, dette er historien om to engasjerte studenter, begge født og oppvokst på østkanten i Oslo. Tidlig delte de tanker om å koordinere og systematisere trening og helse. Det var viktig for de to fysioterapi-studentene å sette ting i et større perspektiv. Ikke minst når det gjaldt forebygging, men også med tanke på rehabilitering og optimalisering av helse.

STERK-eventyret startet som en gründerspire mens vi studerte fysioterapi og jobbet deltid på SATS. Ettersom vi begge valgte en retning innen trening og forebyggende helse, snakket vi ofte om at ingen i Norge virkelig hadde satt helse og trening i system, mimrer Daniel.

Dagens forskning viser at guttene hadde rett, de var forut for sin tid. Det er nå godt dokumentert at trening, ikke bare virker forebyggende, men er effektiv medisin ved 26 forskjellige sykdommer, som blant annet hjerteinfarkt, angina, hjertesvikt, kols mm

STERK Restart – et pakkeforløp med kunden i fokus

I dag kommer det stadig mer forskning som viser helsegevinsten av aktivitet. Dette er spesielt viktig for den økende andelen av befolkningen med livsstilsykdommer. I fjor lanserte STERK noe de valgte å kalle STERK Restart.

«Her får vi virkelig vist frem hele vårt økosystem, og hvordan man kan knytte trening og helse enda nærmere hverandre. Som et pakkeforløp får kunden i løpet av sin helsereise møte lege, ernæringsrådgiver og ikke minst ukentlig trene med en personlig trener. I laben tas det blodprøver, og pasienter som er i risikosonen for sykdom tilbys i tillegg et forløp med medisinering og bruk av slankemedisin. Resultatene som disse kundene oppnår er helt fantastiske,» sier Daniel.

Januar er måneden for trening og livsstilsendringer. På TV Norge kan du følge med på «16 ukers helvete» som er spilt inn på STERK Hasle.

«Vi har fått litt kritikk på at vi er med på denne serien av kollegaer i bransjen forteller Kjetil. På mange måter er det klare likhetstrekk mellom serien og vårt Restartprogram, men vi tar bort mye av «sirkuset» som lager god tv, og har i stedet fokus på å skape trygge rammer for kunden med regelmessige blodprøver og legesamtaler. Vi ønsker naturligvis at kunder får en varig god helse med jevnlig aktivitet og sunt kosthold. Vi skal likevel ikke undervurdere hva en slik «kickstart» med raske resultater gjør for en varig livsstilsendring,» fortsetter Kjetil.

Med stadig større tilflytting, har det også dukket opp flere konkurrenter innen helse og trening i nærområdet. På spørsmål om hva guttene tenker om den økende konkurranse, svarer de slik:

«I 2011 satt vi helt alene på Løren, men da bodde det jo nesten ikke folk her heller,» humrer Kjetil og fortsetter:

«Nå er situasjonen helt annerledes. Jeg vil egentlig ikke se på disse aktørene som direkte konkurrenter – vi konkurrerer fremdeles mest med alle som velger sofaen og inaktiviteten fremfor oss. Det er fremdeles under 20% av Norges voksne befolkning som trener. Vårt mål er ikke nødvendigvis å vinne kunder fra et annet senter, men heller være en motivator og få folk opp fra sofaen og inn til oss. Til syvende og sist tror jeg økende konkurranse vil være med på å vekke oss som aktør – og bidra til at vi rendyrker vårt konsept i enda større grad,» supplerer Daniel.

Satset gård og grunn

Guttene ser tilbake med et tungt blikk på pandemien og hva som skjedde da. Over natten mistet de 35 % av medlemsmassen og var uten inntekter i nesten to år.

Hadde det ikke vært for ulike støtteordninger hadde vi ikke klart oss. Følgende ville vært katastrofale. Vi har satset alt vi eier og har på dette. Samtidig fikk pandemien oss til å stoppe litt og og tenke tilbake på konsept og innhold. Med 3 sentre i nærheten av hverandre, føler vi med endringer at vi nå treffer bedre iht kundens behov og ønsker:

På STERK Løren har vi redusert pris på medlemskap. På Løren kan du trene helt ned til 399,- pr mnd! Vi har åpnet opp soner og areal for å få plass til mer egentrening og flere medlemmer. Foruten seniortimer er alle andre gruppetimer flyttet til Hasle som har større og bedre areal for dette. I tillegg har vi utvidet åpningstidene slik at kundene får enda større frihet. STERK Løren er nå oppe fra 05.00-00.00 alle dager, 365 dager i året!

På STERK Hasle har vi inkludert gruppetimer i alle våre medlemskap. Disse timene er noe av det vi skiller oss mest ut på i treningsbransjen. Med færre deltakere pr time kan vi individualisere treningen i mye større grad enn på en gruppetime med svært mange deltakere. På Hasle har vi også truffet bedriftsmarkedet i stor grad. Med store og delikate garderober med håndkleavtale mm, er det enkelt å ta seg en dusj før jobb eller skole.

Uansett medlemskap, får alle våre medlemmer gode rabatter på vår klinikk på Vinslottet. Her finner du leger, kiropraktorer, naprapat, ernæringsrådgiver, fysioterapeuter og til og med fotterapeut. Bydelen har sett at det flytter flere og flere mennesker til området. Derfor har vi til og med vært så heldig å få en ny offentlig fastlege som begynner hos oss i januar. Ønsker du å ha fastlegen i nærheten, kan du bytte på helsenorge.no

Vi håper og tror befolkningen i området setter pris på våre tjenester, uavhengig av om de trenger hjelp med helsen sin, eller å forebygge med trening og aktivitet. I fjor kom vi endelig i gang med Lørenløpet igjen, og dette er en tradisjon vi ønsker å fortsette med også i 2024. Det er gøy å se alle som finner veien ut i gatene for å løpe uansett form, fasong eller alder. Påmelding til årets løp kommer snart ut på våre nettsider. Dette er folkehelse satt i system avslutter guttene!