close

Ny gastropub åpner på Løren Torg

I løpet av få uker åpner Lørens nye møtested, Fryd Gastropub. – Vi gleder oss veldig, og er allerede godt i gang med å pusse opp og tilpasse lokalet til vår stil, sier restauranteier Ismet Karakuyu.

Alt ligger til rette for at Lørens siste tilskudd av spisesteder, Fryd Gastropub, åpner før året er omme.

– En eksakt åpningsdato har vi ikke ennå, men etter all sannsynlighet åpner vi i god tid før jul. Akkurat nå legger vi siste hånd på jobben med interiøret. Med varme farger og tre-materialer, kombinert med småbord og behagelige sofagrupper, ønsker vi å skape et sted hvor folk får lyst til å gå inn. Fryd Gastropub skal være et koselig sted for alle, enten du skal spise middag sammen med familien, eller bare ta et glass med gode venner, smiler han.

Ismet har lang og bred erfaring innen restaurant- og bardrift. Familien hans startet Cafe Sara i Hausmannsgate i Oslo for 31 år siden, og i februar 2020 åpnet han restaurant Tyren på Torshov.

Småretter og hjemmelagde burgere

Lokalet på hjørnet av Løren Torg er den perfekte lokasjon for restaurantdrift, mener Ismet og June. Hun er daglig leder på Cafe Sara.

– Løren har særpreg og er en spennende bydel i utvikling. Vi er på rett sted til rett tid. Her skal vi skape en trivelig møteplass med lun atmosfære. Vi vil blant annet servere smakfulle småretter og hjemmelagde burgere tilberedt på grill – og selvfølgelig et bredt utvalg av forskjellige øl-typer i tillegg til et upåklagelig vinkart, sier de entusiastisk.

Han er tydelig på at Fryd Gastropub skal være et sted for alle.

– Vi ønsker å være en slags «bydelskro». Er du veldig sulten kan du bestille full middag, og er du mindre sulten vil kanskje en av smårettene kunne friste. Eller kanskje du bare har lyst til å ta en øl etter jobben? Hos oss skal du få det du ønsker deg, til fornuftige priser.

Takeaway og uteservering

God stemning og følelsen av å komme «hjem» er ambisjonen Ismet har satt seg for den nye gastropuben på Løren.

– I lune, koselige omgivelser og med en variert meny, håper vi at mange vil besøke oss ofte – gjerne flere ganger i uken. Vi ønsker å bli kjent med gjestene våre og tar gjerne imot innspill om de har noen spesielle preferanser og ønsker. Når man åpner et nytt sted er det gjerne slik at veien blir til mens man går – det er viktig å lytte til gjestene, sier han.

Ismet har allerede to veletablerte restauranter i hovedstaden. Familiebedriften har derfor et solid fundament for å kunne lykkes med åpningen på Løren.

– Etter mange år i restaurantbransjen har vi en klar formening om hva som funker. Det handler om god mat til hyggelige priser. Det handler om god service og en intim og lun atmosfære. Ganske enkelt – det må være folkelig, avslutter Ismet optimistisk før han legger til at på Fryd Gastropub vil det etter hvert også bli uteservering og takeaway.