close

Hva skjer på Løren denne våren? 

Hva skjer på Løren denne våren? 

 

Etter nok en delvis nedstengning grunnet koronasituasjonen i desember, kan vi nå heldigvis starte det nye året med blanke ark. Her har dere en liten oppdatering på hva som skjer i nærmiljøet denne våren. 

 

Som det heter: Nytt år – nye muligheter. Lørenbyen er intet unntak i så måte. Boligutbyggingen på Løren fortsetter som aldri før, og det kommer stadig nye tilskudd til et allerede veletablert bygulv.

 

Framdrift i boligutbyggingen 

Bolig- og befolkningsveksten på Løren og nærliggende områder vil også i 2022 være tydelig merkbar. Per i dag er hele fire boligprosjekter i gang, på ulike nivåer. «Løren Botaniske», som grenser til Dag Hammarskjølds vei har allerede fått opp flere reisverk, og de tre andre prosjektene – Lørenvangen, Sinsenveien 45-49 og Sinsenveien 51-53 – er under planlegging. Alt tyder på at de respektive boligutbyggerne Nordr, OBOS, Selvaag Bolig og Skanska er i rute med framdriften.

 

Kultur, byliv og aktiviteter 

Med Nationaltheatret i Lørens storstue Kanonhallen, har vi kunnet glede oss over unik scenekunst i ulike former, og nasjonens skattkammer har så definitivt mer å by på i månedene som kommer. I skrivende stund kan du se forestillingen «Mens vi venter på no’ Godt» – en nyskrevet eksistensiell komedie med Linn Skåber og Ine Jansen. Og allerede 4. mars er det duket for barneforestillingen: AGNES CECILIA av Maria Gripe – en fortelling for barn og unge, full av undring, mystikk og overnaturlige elementer.

 

Eat Thai åpner 24.januar 

De fleste har kanskje fått med seg at vi får ny thai-takeaway inne på Løren Torg. Etter noen utfordrende måneder med forsinkelser av leveranser, åpner de endelig dørene for Lørenfolket mandag 24. januar. På åpningsdatoen vil det bli utdeling av smaksprøver til alle senterets kunder. Eat Thai vil være åpne med full drift inklusiv Foodora og Wolt som 3. parts leverandører fra og med onsdag 26. januar.

Restauranten gleder seg skikkelig til å åpne på Løren Torg, og det gjør vi også!

 

Bondens marked på Vinslottet på Hasle 

Søndag 3. april kl. 11-16, kan du handle sesongens beste lokalmat. På Bondens marked kan du handle kortreist mat direkte fra bonden. Bondens marked er tuftet på tre ting: Lokale og sporbare råvarer, håndverksmessig preg på foredlingen, og at produsenten skal selv selge varene sine.

 

Kom i form med STERK Treningssenter – flere nye konsepter 

Ukens Økt er et nytt konsept som gjør det mulig å trene – enten på egenhånd, eller ved fysisk oppmøte på treningssenteret på HasleLinje. Ukens Økt foregår på mandager kl. 18 og søndager kl. 12 (HasleLinje). Økten publiseres digitalt hver mandag. Noen uker finner du også videoer av øvelsene, i tillegg til øvelses-arket.

Noen av øvelsene du ikke kjenner igjen? Meld deg på timen, så får du ordentlig introduksjon og tilpasning til ditt utgangspunkt.

 

Handlekurver på avveie – et stort problem for Meny 

Hvert eneste år opplever Meny på Løren Torg at det forsvinner hundrevis av handlevogner fra butikken. Dette er blitt et stort problem, og daglig leder Thomas Skogmo oppfordrer kundene til å sette kurvene tilbake på anviste plasser etter handleturen.

Hvor kurvene blir av er det ingen som vet, men det er mye plast som havner ute i Oslos gater eller i restavfallscontainerne – og det blir svært kostbart for butikken å skulle håndtere dette hvert eneste år. Når kurver/vogner forsvinner uten at det er avtalt på forhånd, vil det bli ansett som tyveri, og tilfellene vil bli anmeldt. Når det er sagt: Meny understreker at de selvfølgelig er behjelpelig med å låne ut kurver dersom en kunde skulle trenge den til å frakte varer til hjemmet. Men husk – den må leveres tilbake etter bruk!

 

Velforeningens arbeid

Løren velforening jobber kontinuerlig med å skape trivsel for alle på Løren. Selv om en ungdomsklubb ikke er oppe og går denne våren, er det en prioritert oppgave for dem også i 2022 å få fart på prosessen med en ungdomsklubb i nærmiljøet. En gledelig nyhet er at velforeningen i samarbeid med organisasjonen Pådriv og et knippe andre lokale aktører, nå har fått innvilget flere millioner til et realt ungdomsløft på Løren.

Av nært forestående arrangementer i regi av Løren velforening: Skøytedag i Lørenparken avholdes lørdag 29. januar kl. 12-14. Det blir enkel servering, med gratis boller og toddy til barna (så langt beholdningen rekker).

I månedene som kommer vil det bli flere hyggelige events for store og små på Løren. Eksakt dato for de ulike arrangementene kommer senere, men for å nevne noe av det som er planlagt: Det blir både påskemoro for barna og utekino på festplassen ved Peppes litt utpå våren. Hold deg oppdatert – og følg velforeningen på FB. https://www.facebook.com/L%C3%B8ren-Velforening-113809397416597

 

Og med det ønsker vi alle på Løren en super start på det nye året!