close

STERK åpner dørene

Er du lei av hjemmetrening og alternative løsninger? Endelig, etter tre måneders korona-stengning åpner treningssenteret dørene for vanlig trening og PT-timer igjen.

Kjetil Larsen er eier og daglig leder av STERK Helse AS, et fullverdig trenings- og helsesenter som har holdt til på Løren siden 2015.

– Det har vært en vanskelig tid etter at vi måtte stenge 13. mars. Ettersom vi tok hele støyten selv og ikke ønsket at medlemmene våre skulle bli økonomisk skadelidende, var det med tungt hjerte vi måtte permittere folk og kutte kostnader der vi kunne. Vi mistet en tredel av medlemmene som følge av midlertidig stansede medlemskap, og ca. 50 til 70 nye, som vi vanligvis får hver måned uteble, forteller Kjetil.

Nå er han klar for en ny og bedre hverdag, og han er utrolig takknemlig for alle de medlemmene som har vist solidaritet i en krevende tid.

Vi skal på beina igjen

I likhet med andre trenings- og helseinstitusjoner må STERK følge de nasjonale retningslinjene for smittevern når de nå får åpne opp igjen.

– Vi tar dette på største alvor. Vi skal være en trygg arena, og er ekstremt nøye med desinfisering. To ganger om dagen desinfiserer vi absolutt alt, og vi vasker lokalet flere ganger daglig. Det vil ikke være større smitterisiko her hos oss enn det for eksempel er på Meny. Nå gleder vi oss til å starte opp igjen. Vi skal komme oss på beina, men mer enn noen gang er vi helt avhengig av at medlemmene kommer tilbake og støtter oss, sier en forsiktig optimistisk Larsen.

– Jeg sammenligner korona-situasjonen litt med monopol. Da jeg spilte med min datter og trakk kortet: «Du har mistet alle dine eiendommer, rykk tilbake til start», ble jeg litt motløs. Men da var det bare å puste med magen og begynne på nytt, akkurat sånn som vi i STERK gjør nå. Vi må fortsatt kjøre med lav bemanning og holde folk i permisjon, slik at vi med tiden klarer å bygge opp en sikker drift igjen, legger han til.

STERK Helse har fått fastlegeordning

Det mange kanskje ikke vet, er at STERK er mer enn et treningssenter. I Bøkkerveien på Hasle finner du STERK Helse, et medisinsk senter med spesialistkompetanse på mange felt.

– De siste månedene har vi bistått bydelene Gamle Oslo, Grünerløkka og St. Hanshaugen med en operativ feberpoliklinikk. Det har heldigvis hjulpet mange i disse koronatider. Men nå har vi altså, etter mange forespørsler fra publikum, også fått på plass en fastlegeordning. Det er vi svært godt fornøyd med, sier Kjetil.

Engasjert aktør i lokalsamfunnet

Treningssenteret STERK har solid grobunn i lokalsamfunnet på Løren. De er ofte å se på ulike arrangement, enten i form av musikalsk gjesteopptreden på julegrantenningen. Eller som arrangør av blant annet gratis bootcamp og barneløp i Lørenparken. Beboerne i Selvaag Pluss-bygget har også jevnlig hatt gleden av ulike aktiviteter i regi av STERK.

– Vi er store lokalt, og små sentralt. Det er på Løren vi trives, og det er her vi skal fortsette å bygge opp virksomheten. I sommer for eksempel, da mange ferierer hjemme, og kanskje får besøk av familie, kommer vi til å tilby ukes-kort på treningssenteret.

Et nært forhold til Løren

Kjetils foreldre er begge fra Sinsen så han kjenner Løren-området godt.

– Jeg husker at jeg øvelseskjørte i disse trakter, men da var det svært lite bebyggelse her. Vi hadde OBS nedi veien, det var jo å regne som et stort og spennende supermarked, humrer han, men understreker:

– Jeg liker bedre den bystrukturen Løren har fått nå. Ingen store kjøpesentre, men heller mange hyggelige butikker på gateplan. Det skaper en egen atmosfære – og Lørenparken med sine mange vakre skulpturer er definitivt med på å gi stedet et viktig kulturløft. Når du da også har kort vei til sentrum og Oslo-gryta, sier det seg selv at Løren virkelig har kommet på kartet, avslutter eier og daglig leder Kjetil Larsen.

Les om flere som har et hjerte for Løren