I forbindelse med feiringen av World Vegan Day spurte vi vår alles @Lørenbakeren ( Helene) om ikke hun kunne anbefale oss et par digge veganske oppskrifter!
Her får du oppskrift på herlige amerikanske bananpannekaker og digge brownies med bringebær og valnøtter.
Amerikanske bananpannekaker
Du trenger:
1 stor moden banan
2 ss sukker
1 klype salt
120 g hvetemel
1 ts bakepulver
1,5 dl soyamelk
2 ss solsikkeolje
Mos bananen med en gaffel og ha den i en bakebolle. Tilsett resten av ingrediensene og rør til en klumpfri røre.
Stek pannekakene i en stekepanne på middels-høy varme. Pannekakene er klare for å bli snudd når det danner seg bobler på toppen.
Jeg laget minipannekaker, men her er det ingenting i veien for å lage den størrelsen som passer deg best. Nyt pannekakene med syltetøy, bær eller bare som de er.
Brownies med bringebær og valnøtter
Du trenger:
2,5 dl soyamelk ( anbefaler Alpro sin usøtede versjon som du får hos Meny)
1 ss eplesidereddik
5 dl hvetemel
1,5 dl kakaopulver
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
1 ts salt
4 dl sukker
2 dl solsikkeolje
150 g hakket sjokolade
1 stor neve hakkede valnøtter
ca 20 frosne bringebær
Sett ovnen på 180 grader (over- og undervarme) og kle en langpanne/ildfast (20 x 30 cm) form med bakepapir eller aluminiumsfolie.
Bland soyamelk og eplesidereddik og la det stå i ca 5 min til det tjukner og blir som kefir.
I en annen bolle blandes alle de tørre ingrediensene sammen med nøtter og sjokolade. Hell så soyamelkblandigen og solsikkeoljen i det tørre og rør sammen.
Når røren er rørt fri for klumper helles røren i formen. Bringebærene legges så på toppen og presses litt ned i browniesen. Stek i 30-35 min.
Jeg synes brownies er best når den er litt myk og ikke stekt for mye slik at den blir tørr, så den tas ut etter 30 min.
Velbekomme!