close

Løren – en urban boligby med sjel

Foto: nyebilder.no

Byutviklingen på Løren fortsetter, og infrastrukturen har for lengst begynt å ta form. Her kommer en liten oppdatering på hva som skjer i nærmiljøet ditt.

Boliger bygges, kontorbygg reises, restauranter og butikker åpnes – utbyggingen av Løren og nærliggende områder fortsetter som aldri før.

Boligutbygging med grøntarealer

På den gamle tomten til 07-bygget, som grenser til Dag Hammarskjølds vei, er det byggherrene Nordr og OBOS som er i full gang med å bygge 390 nye boliger med grønne gårdsrom og dyrkbare uteområder. Boligprosjektet «Løren Botaniske» ser ut til å være i rute, og skal etter planen stå ferdig høsten 2022.

Også Selvaag Bolig har flere byggeprosjekter på gang. I Lørenvangen 22 planlegges det opp mot 160 leiligheter fordelt på flere enheter. Forventet salgsstart våren/sommeren 2022. I tillegg planlegger Selvaag Bolig, i samarbeid med Nordr, å bygge ytterligere 350 boliger i Sinsenveien 45-49. Her er det også planlagt store, grønne fellesarealer, og som en del av utbyggingen planlegges det en ny bypark – Lille Løren Park. Om alt går etter planen: Salgsstart januar 2022.

Skanska Boligutvikling er en tredje aktør som har oppdaget hvilket potensiale Lørenbyen har. Deres boligprosjekt «Borgen» i Sinsenveien 51-53 skal romme 281 nye boliger. Foreløpig er det ikke satt noen eksakt dato for når prosjektet ferdigstilles.

Byliv og kultur på Løren

I tråd med bolig- og befolkningsveksten på Løren og nærliggende områder øker også servicetilbudet. Økern Portal, som ligger bare et steinkast unna Løren Torg, åpnet opp for allmenheten 21. oktober. Her finner du et knippe med unike spisesteder og kaffebarer – og i tillegg: På toppen av Økern Portal finner du Nord-Europas største «spiselige takhage». Den består av hundrevis av spiselige vekster, løpebane og treningsapparater, meitemarkhotell og bikuber. Taket har i tillegg sitteplasser der det er fint å slappe av i sola.

Med Nationaltheatret i Lørens storstue Kanonhallen, har vi også fått et solid kulturløft i lokalsamfunnet. Her er det bygget en topp moderne scene med plass til 350 publikummere – og det er bare å glede seg til storslått scenekunst i ulike former i årene som kommer. Allerede i november kan du se stykket «Forbrent» – en gripende og dramatisk familiehistorie, som viser oss at ting ikke nødvendigvis alltid er slik man tror. Kjente skuespillere som Gisken Armand, Per Christian Ellefsen, Anneke von der Lippe og Mari Maurstad er blant de medvirkende. Følg med på Nationaltheatrets program i Kanonhallen her: https://www.nationaltheatret.no/om-oss/vare-scener/kanonhallen/

Aktiviteter for hele familien

Løren Velforening, som i tillegg til å eie og drifte Lørenparken, er ansvarlig for mange ulike arrangement på Løren. Lørdag 23.oktober ble det arrangert Halloween-moro for barna på Løren Torg. Gratis ansiktsmaling, boller, frukt og godteri, ble godt mottatt av Lørens yngste borgere. I tiden som kommer arrangeres det også julegrantenning på Løren Torg, nærmere bestemt lørdag 27. november kl. 16.00.  Du kan holde deg oppdatert på de ulike arrangementene på velforeningens FB-side: Løren Velforening.

På Vinslottet på Hasle, i gangavstand fra Løren Torg, skjer det mye, spesielt for barnefamilier. Her holder «Lille Lab» til. Dette er et konsept som skaper møteplasser for familier med barn i barnehagealder i tettbebygde strøk. Lille Lab tilbyr ulike kurs og aktiviteter for hele familien. Til helgen: 30-31.oktober har de Halloween-arrangement med blant annet gresskar-verksted, tryllekunstner og overraskelser gjemt rundt omkring. Her kan du lese mer om Lille Lab

Og med det setter vi en foreløpig strek: Det er ingen tvil om at Lørenbyen har mye å tilby – og er et godt sted å bo!