close

Tilbake til hverdagen

For de fleste av oss er nå sommerferien over for denne gang. Batteriene er ladet, og vi er igjen klare til å ta fatt på hverdagen.

I sommerukene har det vært relativt stille i Lørenbyen, og mange har vært bortreist. Nå ser det imidlertid ut til at også folk på Løren er tilbake fra ferie, og skal omstille seg fra feriemodus til igjen å få de hverdagslige rutinene på plass.

En deilig sommer med late dager, sene grillkvelder og kanskje litt mindre fysisk aktivitet enn ellers, kan være utfordrende å skulle byttes ut med vekkerklokke, matpakkesmøring og regelmessig trening. For å komme så raskt som mulig tilbake til hverdagen og de gode rutinene, er det ifølge ekspertene viktig å innstille seg mentalt på at ferien er over.

Men selv om man er tilbake til «striskjorta og havrelefsa» og stram timeplan, kan man selvfølgelig ta sine forholdsregler – slik at overgangen fra feriemodus til hverdagsliv går så smidig som mulig.

Tre gode tips til hverdagen:

  1. Stå opp tidlig nok – unngå å starte dagen med stress.
  2. Ta deg tid til en sunn frokost.
  3. Legg fram klær, pakk sekken og smør matpakke kvelden i forveien.

Har man greid å innarbeide gode ruiner morgen, ettermiddag og kveld kommer man fort inn i rytmen som gir den nødvendige forutsigbarheten for å få overskudd til å fungere i hverdagen. Som kjent hjelper også jevnlig fysisk aktivitet på konsentrasjonen og energien, slik at du har mer å gi – både hjemme og på jobben. Med andre ord; det er lurt å sette av litt tid til seg selv og komme i gang med litt trening så kjapt som mulig. Kombinerer du dette med god kostrytme og regelmessige måltider – ja, så er mye gjort.

Likefullt er det mange som ikke vil gi helt slipp på den gode feriefølelsen, og blir litt overveldet av alt som skal i gang igjen. Kanskje nettopp derfor bør man også sette av litt tid til å gjøre morsomme aktiviteter, og unne seg litt ekstra god mat i helgene. På den måten kommer man fort i gjenge, samtidig som man er litt på «ferie» i helgene.

Hva med for eksempel en hyggelig spillekveld på House Of Nerds sammen med barna, etterfulgt av en bedre middag på et av Lørens trivelige spisesteder?!

Tags : HverdagenLøren