close

Takk for et begivenhetsrikt år, Løren!

Mye skjedde på Løren i 2019. Vi tar et tilbakeblikk på året som snart er historie. Et år fylt med musikk og underholdning, vinterglede og St.hansfeiring – og ikke minst; hundrevis av glade barneansikt som gledet seg over ballongklovner og hoppeslott.

Lørenbyen fortsatte å vokse i 2019 – og mange nyinnflyttede fikk oppleve hvilket godt fellesskap som preger nabolaget. Folk trives, og føler tilhørighet. Gode naborelasjoner skapes hver eneste dag på Løren.

Året 2019 startet med et vakkert vinterkledd landskap i bydelen vår, og 2. februar var det – til tross for at det snødde sidelengs – duket for årets skøytedag i Lørenparken. Store og små hadde tatt med seg skøytene, og koste seg med boller og toddy.

Samme måned, nærmere bestemt 12. februar, gikk det storslåtte og etter hvert så velkjente karnevalet av stabelen. Og hvilken braksuksess det ble! I hopetall gikk ungene i opptog fra Sinsen skole til Lørens storstue Kanonhallen. Her ble det servert mat og drikke, og fengende sambarytmer ljomet utover høyttaleren.

Også april ble en morsom og minnerik måned for barna på Løren. I anledning påskehøytiden, ble det arrangert påskemoro for de minste på torget. Stor stas med ansiktsmaling, boller, loddtrekning – og besøk av påskeharen.

Så var det tid for barnas eget loppemarked. Her var det mange som hadde vært flinke til å rydde i skap og skuffer. Fulle av forventning rigget de til sine tildelte bord med bøker, leker og klær. Meny Løren Torg sponset oss med deilig frukt, sånn at det ble en særdeles vellykket formiddag for nærmiljøet.

Lørdag 4. mai 2019 ble en merkedag for lokalbefolkningen på Løren. Den etterlengtede restauranten midt på Løren torg – Løyrin 1891 – åpnet dørene. Her får du alt – fra tradisjonell husmannskost til sofistikerte retter fra det europeiske kjøkken. Et kulinarisk løft for nabolaget.

Med sommer og sol i vente ble den store aktivitetsdagen avholdt 1. juni. I samarbeid med Løren velforening og vårt lokale treningssenter STERK: Helse, Trening og Kompetanse – som arrangerte barneløp rundt parken – ble dette nok en dag fylt med glede og moro. I tillegg til barneløp, var det ro-konkurranser, bootcamps, yoga, hoppeslott, ballongklovner, ansiktsmaling og grilling.

Siste arrangement før sommeren var en mini St.hansfeiring for de minste. Hele 200 nydelige blomsterkranser fra BlomsterPikene ble delt ut, og barna koste seg med is mens Impro Baloo underholdt med barneteater.

I august ble det arrangert nok et loppemarked for barna, før sensommeren ble avsluttet med to utekinoer på festplassen – musikalen Mamma Mia og eventyrfilmen Jurassic Park. Et svært populært tiltak.

Med høsten kommer også Lørendagene. Hele to dager med aktiviteter for alle som bor på Løren. I år var det lek og moro for barna, konsert for de voksne – og som avslutning, musikkinnslag fra Sinsen Ungdomskorps, kakeutdeling og gratis skulpturvandring.

På konserten for de voksne lørdag kveld fikk vi høre Mike (fra STERK), pop/rock bandet Falsen og Rolling Stonesinspirerte Ladies and Gentlemen. Til tross for at været ikke sto oss bi denne kvelden, ble det et forrykende sceneshow og god stemning for de frammøtte.

Heller ikke Halloween gikk upåaktet hen på Løren: Barna fikk ansiktsmaling, frukt, boller – og loddtrekning av halloween-godteri!

Førjulstiden på Løren har til nå vært helt fantastisk. Hundrevis møtte opp til julegrantenning, underholdning, pepperkaker og gløgg.

Og lørdag 7. desember var det julemoro for barna med hest og kjerre, boller og saft – og enda mere pepperkaker og gløgg. Også nissen tok turen til Løren denne dagen, og mange benyttet anledningen til å ta julefoto sammen med den koselige julenissen.

Til tross for gråvær ble også julemarkedet, hvor lokale kunstnere solgte flott håndarbeid av ulik art, en koselig inngang til julen.

Da gjenstår det bare for oss å minne om nissefest på torget førstkommende lørdag kl. 12-14.

Takk til alle på Løren for et strålende år, og et unikt fellesskap!

Gledelig jul – og et godt nytt år, alle sammen!

Tags : LørenåretOppsummering