close

Støtt nærmiljøet – kjøp juletreet lokalt

Desember betyr at årets juletre skal i hus, men kun de færreste kan gå i skogen og hogge juletreet selv. Espen Gulbrandsen, Lørens faste juletreselger, har i en årrekke forsynt lørenbeboerne med friske, flotte juletrær fra Danmark – og i år er han igjen å finne på Festplassen ved Peppes.

Selv om stadig flere får øynene opp for kunstige juletrær, er det fortsatt slik at de ekte juletrærne skårer høyt hos det norske folk. Og når vi tenker oss om; hva er vel bedre enn å trekke inn duften av friskt granbar, kjenne aromaen fra julegløggen som putrer på kjøkkenet og finne fram julepynten til det grønne glitrende treet?!

Edelgran i alle størrelser og fasonger

Ifølge ekspertene bør du kjøpe juletreet i god tid før det skal pyntes. Da kan det akklimatiseres ordentlig før det skal inn i stuen. Det er også lurt å oppbevare treet kjølig – i boden, i garasjen eller i kjelleren. Så er spørsmålet: Hva slags tre skal du velge? Mange sverger til den vanlige granen, men også edelgranen har for lengst gjort sitt inntog i den norske heimen. Ikke minst er den populær fordi den holder bedre på nålene i våre tørre stuer. Hos Espen og hans team på festplassen ved Peppes finner du i år kun edelgran – og det av beste kvalitet, i alle størrelser. Her får du små juletrær som ikke tar opp hele rommet – og har du mer enn nok av plass, kan du jo gå for det største som ruver 3 meter opp i høyden. Prisene ligger på alt fra 400-1200 kroner.

Bærekraftig og miljøvennlig

Helt siden 1822 har juletreet hatt sin plass i norske stuer. Det er en bærekraftig og miljøvennlig næring – og ved å kjøpe naturlige juletrær lokalt, støtter du også ditt lokalsamfunn. Et juletre regnes for øvrig som en «snittblomst», når det kommer til hvordan du skal behandle det – og forskning viser at det kan være stressreduserende å ha ekte planter i stuen. Med andre ord: Et ekte juletre kan også få deg til å senke skuldrene litt, midt i julestria.

Juletresalget på festplassen holder åpent alle dager til og med 23. desember.

Mandag – fredag: 15:00-20:00

Lørdag: 10:00-20:00

Søndag: 13:00-20:00