close

Setter Løren på Instagram-kartet

Løren-mannen Anders Stien har siden slutten av mars delt bilder av Løren og Hovinbyen på Instagram under brukernavnet @lorenbyen. Du har kanskje oppdaget kontoen? I tilfelle er du ikke alene. I løpet av snaue to måneders tid har nesten 1600 personer oppdaget hans kunstneriske og stemningsfulle bilder.  

Anders har alltid interessert seg for foto. Da korona-pandemien kom kunne denne interessen kombineres med de mange turene i nærområdet.

– Jeg har med meg kamera hver gang jeg går ut. Det var slik #Lørenbyen startet i slutten av mars, forteller han.

Han forteller at området byr på mange flotte bildemuligheter, og gjennom kameralinsen håper han å vise frem det unike ved området Løren og omegn.

– De fleste bildene tar jeg selv, men jeg får også tilsendt flotte bilder av andre flinke fotografer som i likhet med meg har Løren og omegn som favorittmotiv. Det er selvfølgelig utrolig artig å se at så mange liker bildene, smiler Anders.

Et sterkt førsteinntrykk

Det er bare noen få år siden Anders og samboeren flyttet til Løren. Nå har de nettopp kjøpt seg ny leilighet, også denne på Løren, selvfølgelig.

– Vi stortrives her, så et annet alternativ var uaktuelt da vi skulle kjøpe vår andre leilighet. Jeg husker godt første gang vi kom hit. Det var snart tid for julegrantenning og alle var invitert. Det var utrolig koselig å bli innlemmet i lokalsamfunnet så raskt. Det er ikke en selvfølge med så mange hyggelige folk og aktiviteter i et boligområde, sier han.

Oppfordrer til å handle lokalt og bruke #Løren i sosiale medier

Det er nettopp den positive og hyggelige tonen på Løren som bidro til å gjøre Anders til en lokal ildsjel, dette i tillegg til at området oppfyller hverdagens behov.

– Det er noe eget ved Løren. Området er i vekst, og det kommer stadig nye tilskudd som gir liv til bybildet. Her har vi alt vi trenger i hverdagen, under én forutsetning, vi må bli enda flinkere til å bruke de lokale butikkene og restaurantene!

Han har en oppfordring til alle som har et hjerte for Løren og som ønsker å legge til rette for gode lokale tilbud.

– Bruk #Løren i sosiale medier for å fortelle om gode restauranter, butikker og andre lokale tjenester på Løren. Jeg tror dette er viktig for å ivareta de lokale forretningene og friste flere til å i enda større grad handle og spise lokalt, sier han.

Lokale favoritter

Selvfølgelig har også han noen lokale favoritter.

Sanjay’s er min favoritt. De har herlig indisk mat og hyggelig personale. Jeg trives også godt på Meny og Kiwi. Betjeningen er alltid så hjelpsomme og får deg til å føle deg hjemme, sier han.

– To ting er helt sikkert, vi har ingen planer om å flytte fra Løren med det første, og forrige gang gikk jeg glipp av utekinoen, så neste gang skal jeg definitivt holde av datoen, smiler han.

Les om flere som har et hjerte for Løren