close

Populær prest og ildsjel takker for seg

Henning Vik har ikke bare vært prest i Sinsen kirke – han har vært en av de viktigste brobyggerne for nærmiljøet på Løren.

Presten vi alle er så glad i, Henning Vik, slutter i Sinsen kirke og avholder sin siste gudstjeneste søndag 15. september. Nå setter han kursen for sjømannskirken i Genève. Dette er en drøm han har hatt lenge, og han gleder seg til nye utfordringer – samtidig som han syns det er vemodig å skulle forlate alle de fantastiske menneskene han har blitt kjent med på Løren og omegn.

– Både jeg og min kone Lene gleder oss til å få oppfylt drømmen om å jobbe med nordmenn i utlandet – og i en sjømannskirke er det jo ikke lenger bare sjømenn som kommer. Det er et samlingspunkt hvor alle kan føle et fellesskap og ha en trygg havn. Etter nesten 7 år i Sinsen kirke blir det nok litt trangt i halsen når jeg avholder min siste gudstjeneste på søndag, men det er en tid for alt – og nå har det altså åpnet seg en mulighet for noen år i utlendighet. Vi skal lede sjømannskirkens arbeid i Sveits og Nord-Italia, sier sokneprest Vik.

Sinsen kirke, som ble bygget i 1971, har de siste årene hatt flere oppussingsprosjekt på gang. Henning har vært en pådriver når det kommer til fornyelse av bygningen, så vel som å være initiativtaker til byens kanskje beste karneval, og ikke minst; en ildsjel for Lørenbyens felleskap generelt.

– Jeg liker at det skjer ting, og det er viktig å ta vare på mangfoldet. Jeg vil hjelpe folk til å finne sin egen farge og identitet, og tørre å være seg selv, sier den populære presten.

Før Henning kom til Løren og Sinsen kirke jobbet han i Bekkelaget menighet, hvor han også drev band-skole for barn og ungdom. Tobarnspappaen fra Prinsdal har en lidenskap for musikk og andre kunstuttrykk. Kanskje nettopp derav hans brennende engasjement for karnevalet på Løren, som hadde sin oppstart i 2014.

Henning Vik er på mange måter en bauta for Lørenbyens fargerike fellesskap. Hans jovialitet og evne til å få folk til å «se» og lytte til hverandre, er unik. Alltid møter han deg med et smil og et vennlig ord – og med entusiasme og optimisme. Enten det er på julekonsert i kirken, dansende på karnevalet … eller i en fortrolig samtale over en kopp kaffe og vaffel i kirkens kaférom. Hennings dansekunnskaper anno 2019 har for øvrig fått seg et oppsving. Nylig avsluttet han et dansekurs i hip hop.

Det er ingen tvil om at ulike aktiviteter i lokalmiljøet har vært en stor del av Hennings virksomhet som prest i Sinsen kirke. Hans utrettelige engasjement – samt et godt samarbeid mellom kirke og skole, ungdomsklubb, idrettslag og velforeninger – har bidratt til at arrangementer som for eksempel akefest på Sinsenjordet har blitt en stor suksess.

Soknepresten har også vært en ivrig tilhenger av miljøskapende tiltak på Løren, noe som blant annet førte til at det ble satt ut bikuber på kirkens tak sommeren 2016. Og da honningen skulle slynges i Sinsen kirke, var selvfølgelig Henning tilstede som nysgjerrig tilskuer.

Lørens allsidige prest er genuint opptatt av sine medmennesker, og hans viktigste budskap er å si hei til hverandre og å være en god nabo. Hans favorittdag er onsdager. Da er kirken overfylt av elever som kommer etter skoletid for å få seg en vaffel. I tillegg understreker han at Lørenbyen alltid trenger flere ildsjeler, fordi frivillighetsarbeid er viktig for å skape en solid og trygg plattform for barn og unge i nærmiljøet.

Søndag 15. september klokken 11.00 avholder altså sokneprest Vik sin siste gudstjeneste i Sinsen kirke. Det er trist at Løren mister en av sine aller største ildsjeler, men vi ønsker selvfølgelig Henning lykke til videre med sin gjerning i sjømannskirken i Genève – og ønsker hans etterkommer Ole Andreas Holen hjertelig velkommen til nabolaget!

Takk for alt du har gjort for Løren, Sinsen og Refstad, Henning!

Tags : LørenSinsen kirke