close

Oslo har mye å by på i sommerferien

Om få dager starter skoleferien, og tusenvis av unger gleder seg til sol, sommer og skolefri. Her har du en liten oversikt over noen av byens mange sommeraktiviteter.

 La oss starte med det som er mest nærliggende, både i tid og geografi.

Løren: Førstkommende lørdag – 22. juni kl. 11-14 – er det mini-sankthansfeiring på Løren Torg. Her blir det utdeling av gratis blomsterkranser og is til barna. Det blir ansiktsmaling, ballongklovner – og ikke minst en tur innom magiens verden.

Flere ting som skjer på Løren i sommer: Sommerskole med sang og teater arrangert av Sinsen og Hasle kirke, aktivitetsuke for barn fra 11 år hos House Of Nerds, skulpturvandring i Lørenparken – og hele to gratis utekinoer i august.

Her kan du lese mer om alle arrangementene: https://www.loren.no/events/

Løren har også flotte serveringssteder som er godt forberedt til sommerens gjester. Noen planlegger til og med egen sommermeny, og de har alle koselige arealer med uteservering hvor du kan nyte et godt måltid i sommervarmen. Mer om mat og drikke på Løren finner du her: https://www.loren.no/mat-og-drikke/

Oslo by: Det fine med å bo på Løren, er at man bor sentralt og innen rekkevidde til de fleste fasiliteter hovedstaden har å by på. Enten du ønsker å oppleve bysentrum med et yrende folkeliv … eller for den saks skyld en fredfull formiddag i skogens ly. Uansett hva du velger kan du lett ta deg frem med t-bane, buss eller rett og slett slenge deg på en av bysyklene. Lillomarka eller Grefsenkollen ligger drøyt 20 minutter unna, og kan by på flotte naturopplevelser og spektakulær utsikt over byen.

Et annet alternativ er for eksempel å ta bussen fra Lørenvangen og rett til Tjuvholmen – en av byens sommerperler med restauranter, flott arkitektur og nydelig utsikt til sjøen og båtlivet i Oslofjorden. Les mer her: https://www.tjuvholmen.no/

Aktivitetstilbudene i hovedstaden er utallige, og dersom du skal være hjemme i sommerferien kan det å være turist i egen by være vel så bra som å reise utenlands. Her har du 10 tips til aktiviteter for barna:

La oss heller ikke glemme at det med litt fantasi og kreativitet er fullt mulig å finne på masse moro for hele familien, som er helt gratis og ikke krever så mye annet enn å sette av litt tid sammen.

Du kan for eksempel ta med deg barna og sove under åpen himmel, eller i telt – enten i hagen eller i skogen. Og er man i nærheten av et vann, kan det være moro å prøve fiskelykken – eller kanskje til og med fange noen små krabber i bøtta før man slipper dem ut igjen?

Skattejakt i naturen kan også være spennende for barna. Det å finne forskjellige ting i skog mark er både lærerikt og morsomt. Med litt større barn er kanskje orienteringsløp et godt alternativ. Det skal ofte ikke så mye til for å glede barna og gi dem mestringsfølelse. Ta med nistemat og drikke og gjør det hele til en minnerik dag for hele familien.

GOD SOMMER!

Tags : LørenSommer