close

Ny barnebutikk på Løren

Ny miljøvennlig barnebutikk på Løren 

Med inspirasjon fra hjemlandet Finland og med en gründerspire i magen, satte Jonna Thorsteinsen sin forretningsidé ut i live. 

I en tid hvor miljø og bærekraft er i fokus, mente Jonna det var på tide å tenke grønnere. Dermed bestemte hun seg for å åpne en secondhand butikk for barn. Med lidenskap for klær og design – i tillegg til innovative løsninger – åpner hun og mannen Andreas butikken Green Kids på Løren nå i februar.

Vi må tenke på miljøet, og alle må vi ta i et tak når det gjelder bærekraftige valg. I Finland er gjenbruksbutikker stort, og konseptet Second Hand for barn er godt kjent. Med utgangspunkt i hvor fort barn vokser fra tøy og leker, tenkte jeg; her må det være et stort potensial for gjenbruk. Som småbarns-mamma savnet jeg dette i Norge, og da var ikke veien lang fra planlegging til realisering av Green Kids. Vi har fått utrolig mange gode tilbakemeldinger, og har ikke engang begynt å annonsere på andre plattformer enn sosiale medier. Sånt er moro og motiverende.

Alt ligger til rette for at den nye butikken i Lørenveien, hvor interiørbutikken Houz tidligere holdt til, blir en suksess. Og det er ikke tilfeldig at nettopp Løren ble lokasjon for Jonnas første butikk.

Løren er et usedvanlig trivelig sted, og det er mange barnefamilier her. Ja, faktisk er 13 prosent av de som bor her under fem år, mens gjennomsnittet i hele Oslo er fire prosent.

Lokalet til Green Kids er innbydende og det er tydelig at kreativiteten har fått fritt spillerom. Med lyse, funksjonelle trehyller på hjul, er det plass til hele 107 stands på henholdsvis 80 cm i bredde, med plass til ca. 40 kleshengere. Hver stand er også tildelt to hyller hvor man kan ha for eksempel: Sko, bøker, leker, bilsete, og andre større artikler.

For å få plass til så mange som mulig, men likevel ha det romslig nok til at folk kan komme inn med barnevogn, var flyttbare hyller en god løsning. Med tanke på at vi også ønsker å arrangere ulike aktiviteter med samarbeidspartnere som har en god idé – kanskje strikkekurs, mamma-yoga og barseltreff, for å nevne noe – var det genialt med disse  hyllene som enkelt kan flyttes litt på etter behov. For eksempel har vi  allerede avtalt «fargebad for babyer», et unikt konsept i Norge, og veldig morsomt.

Konseptet til Green Kids handler om å være noe mer enn bare en butikk, og Jonna oppfordrer folk som har nye, spennende ideer til å ta kontakt for et mulig samarbeid.

Vi ønsker å skape en plattform for gjenbruk, hvor hver og én kan booke stand på ukesbasis, og hvor vi kun tar en liten kommisjon av salget. Kriteriene er enkle; klærne må være rene, og uten flekker og hull. Samtidig er vår visjon å etablere en arena hvor det skal være hyggelig og morsomt – et inspirerende sted for store og små, hvor miljøhensyn er i fokus. Alt av interiør i forretningen er gjenbruk, også lekene i lekerommet, sier gründeren av Green Kids.

Hun forteller videre at sortimentet i butikken vil være for barn fra 0-16 år, men fortrinnsvis småbarnsklær. I tillegg til sportsutstyr, leker, bøker og mammaklær. Brukte barnevogner vil også få sin plass ved utstillingsvinduet i butikken.

Vi gleder oss veldig til å ta fatt på hverdagen her på Løren. Nå har vi allerede 30 bookinger – og det er før vi har åpnet dørene! Går alt etter planen åpner vi lørdag 22. februar, og lørdagen etter, 29. februar, inviterer vi til åpningsfest med kaker og god stemning.

Gjenbruk er fremtiden, og med Green Kids kan vi alle være med på å gjøre en forskjell: Tenk bærekraft, og ta en tur innom butikken.

Her kan du booke stand: https://greenkidssecondhand.no/

Åpningstider:

Mandag- fredag 10-18

Lørdag 10-16

Bli med på åpningsfesten 29. februar. Meld deg på her >>