close

Nationaltheatret sin aller første forestilling i Kanonhallen på Løren!

Jordopphimlesang er et nyskrevet stykke av dramatikeren Fredrik Høyer, som i Mattis Herman Nyquists regi bygger videre på tematikken i anmelder- og publikumssuksessen Grønlandsūtraen fra 2016, som de sammen sto bak. Der «sūtraen» ble hyllet for sin underfundige og fortvilte tematisering av små og store bekymringer, settes en betydelig mer urolig verden under lupen i Jordopphimlesang.

Denne gangen møter vi en utvidet gjeng av skuespillere og kunstnere, som skal innvie Nationaltheatrets nye scene, nemlig Kanonhallen på Løren. Publikum inviteres inn i et pulserende lyd- og lysbilde, signert elektronikamusiker Bendik Baksaas, lysdesigner Øyvind Wangensteen, i Alva Brostens kostymedesign og med Ida Wigdel som koreograf. Sammen vil de lage en forestilling som utforsker teatrets grenser – som i en nattklubb eller en rituell samling.

Du møter skuespillerne Helene Naustdal Bergsholm, Liv Bernhoft Osa, Erland Bakker, Ole Johan Skjelbred, Jonas Strand Gravli og Fredrik Høyer.

Billetter: www.nationaltheatret.no

Kanonhallen på Løren var under andre verdenskrig tysk våpenverksted. Nå har Nationaltheatret overtatt lokalet og skal ha Kanonhallen som én av sine scener i perioden da hovedbygget rehabiliteres. Jordopphimlesang, som har urpremiere 4. mars 2021, innvier Oslos nye teaterscene.

 

Velkommen!