Hva skal du lage når du har lyst på noe skikkelig godt? Hva med en sommerlig panna cotta? Med hjemmelaget ripssaus. Ferskvaresjef Christoffer fra Meny gir gledelig fra seg sin hemmelige oppskrift!
Ingredienser:
Pannecotte:
4 dl fløte
1 dl melk
90 g sukker
2 stk gelatinplater
1 stk vaniljestang
0,5 lime
RIPSsaus
Rips
melis
Lime
Fremgangsmåte:
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Splitt vaniljestangen i to og skrap ut frøene
Gi fløteblandingen og vaniljestangen et oppkok.
Klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme væsken.
Rør inn resten av fløten, sil og avkjøl blandingen til romtemperatur.
Tilsett limesaft (hvis ønskelig) og fyll panna cottaen over i fire passende glass.
La panna cottaen stå i kjøleskapet til den har stivnet, ca. 4–6 timer.
Ripssaus
Denne enkle sausen passer perfekt til panna cotta.
Mos bærene og gni dem igjennom en sikt.
Smak sausen til med melis.
Bland friske bær sammen med sausen.
På samme måte kan du også lage jordbærsaus.
Smak gjerne sausen til med noen dråper sitron- eller limesaft for ekstra friskhet.