close

Menys sommer panna cotta med rips

Hva skal du lage når du har lyst på noe skikkelig godt? Hva med en sommerlig panna cotta? Med hjemmelaget ripssaus. Ferskvaresjef Christoffer fra Meny gir gledelig fra seg sin hemmelige oppskrift!

Ingredienser:

Pannecotte: 

4 dl fløte

1 dl melk

90 g sukker

2 stk gelatinplater

1 stk vaniljestang

0,5 lime

 

RIPSsaus

Rips

melis

Lime

 

Fremgangsmåte:

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Splitt vaniljestangen i to og skrap ut frøene

Gi fløteblandingen og vaniljestangen et oppkok.

Klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme væsken.

Rør inn resten av fløten, sil og avkjøl blandingen til romtemperatur.

Tilsett limesaft (hvis ønskelig) og fyll panna cottaen over i fire passende glass.

La panna cottaen stå i kjøleskapet til den har stivnet, ca. 4–6 timer.

 

Ripssaus

Denne enkle sausen passer perfekt til panna cotta.

Mos bærene og gni dem igjennom en sikt.

Smak sausen til med melis.

Bland friske bær sammen med sausen.

På samme måte kan du også lage jordbærsaus.

Smak gjerne sausen til med noen dråper sitron- eller limesaft for ekstra friskhet.

 

Hva skal du ha til middag? Hva med en sommer-taco?