Disse snurrene er litt grovere og er derfor både sunde, gode og en enkel måte å bruke opp ost eller andre ting du har liggende.
Dette gir en ganske stor porsjon, men så holder de seg kjempe fint i fryseren.
Ingredienser pizzadeig:
1 kg hvetemel
400 g sammalt rug/hvete
2 pakker tørrgjær
2 ss soyaolje
2 ts salt
Litt ost
Fremgangsmåte:
Ha alt det tørre i en bolle rør rundt og tilsett lunkent vann og olje.
Elt deigen smidig og fin.
Dekk bakebollen med ett håndkle, og la deigen heve til dobbel størrelse, 30–40 minutter.
Del deigen i 2 og kjevl ut til rektangulære biter.
Fordel sausen og eventuelle andre toppinger utover og topp med revet ost
Rull deigen sammen og del i 10-12 like snurrer
Topp med ost og la de heve på brett 20 min
Stek i ovnen på 220 °C i 18 min
Ingredienser saus:
3 bokser tomat
3 stk løk
6 fedd hvitløk
1 stk chilli
Litt timian
Litt oregano
Salt og pepper
Litt steke olje (soya/raps)
Fremgangsmåte saus:
Skrell og hakk løk, hvitløk og chili
Varm oljen i en panne, tilsett grønnsakene og la surre til løken er blank
Tilsett tomatene og urtene og la koke i 10-20 minutter, smak til med salt og pepper