close

Løkkaungdom mot matsvinn: Pizzasnurrer

Disse snurrene er litt grovere og er derfor både sunde, gode og en enkel måte å bruke opp ost eller andre ting du har liggende.

Dette gir en ganske stor porsjon, men så holder de seg kjempe fint i fryseren.

Ingredienser pizzadeig:

1 kg hvetemel

400 g sammalt rug/hvete

2 pakker tørrgjær

2 ss soyaolje

2 ts salt

Litt ost

Fremgangsmåte:

Ha alt det tørre i en bolle rør rundt og tilsett lunkent vann og olje.

Elt deigen smidig og fin.

Dekk bakebollen med ett håndkle, og la deigen heve til dobbel størrelse, 30–40 minutter.

Del deigen i 2 og kjevl ut til rektangulære biter.

Fordel sausen og eventuelle andre toppinger utover og topp med revet ost

Rull deigen sammen og del i 10-12 like snurrer

Topp med ost og la de heve på brett 20 min

Stek i ovnen på 220 °C i 18 min

Ingredienser saus:

3 bokser tomat

3 stk løk

6 fedd hvitløk

1 stk chilli

Litt timian

Litt oregano

Salt og pepper

Litt steke olje (soya/raps)

Fremgangsmåte saus:

Skrell og hakk løk, hvitløk og chili

Varm oljen i en panne, tilsett grønnsakene og la surre til løken er blank

Tilsett tomatene og urtene og la koke i 10-20 minutter, smak til med salt og pepper