close

Kreative smånisser i Kanonen Barnehage

Adventstiden er rett rundt hjørnet: Pepperkaker, julekalendere og julepynt skal lages av små nennsomme hender. Vi fikk en sniktitt på hvordan de yngste på Løren forbereder seg til jul.

Midt på Løren, omkranset av den vakre Peer Gynt-parken, ligger det verneverdige bygget oppført av tyskerne under 2. verdenskrig – og som i dag er Kanonen Barnehage.

Hele 91 barn og 25 voksne har sin hverdag her – og med mottoet «Lek = Læring» utforsker de sammen små og store gleder, utfordringer og livets mange magiske øyeblikk. Fordelt over to etasjer er barna delt inn i fem avdelinger: Kadetten (1 års gruppe), Rekrutten (2 års gruppe), Generalen (3 års gruppe), Obersten (4 års gruppe) og Admiralen (skolestartere).

En tidlig mandag morgen i desember tok vi turen til Kanonen barnehage, og loddet julestemningen blant Lørens yngste borgere.

Daglig leder Ina Nwami, som har ledet driften i en årrekke, kan fortelle at de allerede er i gang med juleaktiviteter. Denne dagen geleider hun oss til avdeling Admiralen, hvor barna skal lage julekort til familiene sine.

– I julen har vi mange aktiviteter. Vi lager julekalendere, julekort og vi feirer blant annet Luciadagen. Da inviterer vi alle foreldrene på frokost, og barna går i Luciatog. Og så har vi selvfølgelig juleverksted hvor barna lager julegaver, forteller barnehageassistent Vasuky.

Over hele verden bakes det nå pepperkaker i alle varianter. Det handler om figurer, julesymboler, ikke minst pepperkakehus – og skoler og barnehager har ofte egne bakedager i forbindelse med julen. Kanonen barnehage på Løren er intet unntak i så måte. Her blir det baking av pepperkaker og lussekatter om få dager – og det til stor begeistring fra barna.

– Vi skal ha juleverksted fordi det har vi hatt før – og så skal vi feire Luciadagen. Men du, visste du at julenissen ser alt? Han vet også hva vi ønsker oss til jul, og jeg satt på fanget hans i fjor da han var på Løren Torg, forklarer Ylva – før hun blir avbrutt av en av de andre barna som gjerne vil fortelle oss litt om Ninja Turtles.

Mens de nynner på Luciasangen og befinner seg i dyp konsentrasjon om julekortene, blir vi selvfølgelig mellom strofene også fortalt om hva som står på alle ønskelistene. Ett av ønskene er motorsykkel til dokka!

Med stor entusiasme og rungende barnelatter forteller ungene på Admiralen at de gleder seg til mange ting i julen. Deriblant til å kjøre hest og kjerre rundt Lørenparken (7. desember), og de gleder seg veldig til nissefesten på Løren Torg (21. desember).

Juleverkstedet – hvor de lager snømenn, papirkurver, engler, hjerter og tegninger til mor og far – står også høyt i kurs hos disse herlige småtrollene, som bobler over av forventninger til årets julefeiring!

Tags : JuleaktiviteterKanonen barnehageLøren