close

Julehilsen fra Lørenvenn Britt N. Obrenovic

Det er alltid så koselig på Løren i adventstiden.
Da jeg en ettermiddag ruslet ned til butikken, kom jeg i ordentlig julestemning. Tradisjonen tro var julegranen på torget tent og snøkrystallene i butikkvinduene og utebelysningen i trærne rundt Peppes lyste opp. Folk har også pyntet balkongene tidligere enn vanlig, noe som virkelig bidrar til at nærmiljøet vårt får en lun og god atmosfære.

Året startet godt på Løren, og ingen kunne ane hva som ville skje i mars. Når man ser på de mange ulike tiltakene som umiddelbart ble satt i gang, var det både oppløftende og inspirerende å se hva folk fikk til. Særlig vil jeg nevne koronadugnaden i Kanonhallen, som ble satt i gang av tre ildsjeler i lokalmiljøet. Deres viktige arbeid med å lage ansiktsvisir til helsepersonell i frontlinjen har hjulpet mange.  

Etter noen tunge måneder ble det heldigvis åpnet litt opp igjen. Våren var her og igjen var det mulig å gjøre det jeg liker aller best – ta en kaffe på Kaffebrenneriet og gjøre intervjuer med mange herlige personligheter fra Løren.  

Selv om det med høsten kom en ny smittebølge, kom det også flere gladnyheter for oss som bor og jobber på Løren. Nationaltheatret overtok Kanonhallen og skal ha det som én av sine scener. Jeg gleder meg over Oslos nye teaterhall  som skal gi rom for ny kunst, og nye uttrykk, i et stort scenerom med plass til ca. 350 publikummere.

Nestekjærligheten beboerne på Løren har vist hverandre i denne vanskelige tiden har virkelig vært imponerende. Folk handler for hverandre hvis man er syk eller sitter i karantene, hjelper til med å lufte hunden – og noen stikker til og med innom utenfor terrassen til naboen bare for å si hei og høre hvordan det står til. Mektig imponert ble jeg også av naboen min, som med sine kunstneriske evner lyste opp tilværelsen med sine fargerike og morsomme tegninger i gatene. Løren har virkelig vist seg fra sin beste side i en krevende tid. Fellesskapet vi alle verdsetter så høyt er åpenbart godt forankret i lokalsamfunnet vårt. 

 Et særdeles vanskelig år er snart tilbakelagt og forhåpentligvis blir 2021 et bedre år!  Jeg gleder meg til vi igjen kan samles til utekino og  andre hyggelige begivenheter her på Løren.

God jul og et riktig godt nytt år ønskes dere alle! 

 

Juleklem fra Britt,
Lørenvenn og fast skribent for Løren.no