close

Julegavetips: Små og store opplevelser

Vi bruker enorme summer på julegaver hvert år, men tro det eller ei; det er ofte opplevelser – i alle prisklasser, samt hjemmelagde gaver som blir satt mest pris på!

Med knappe tre uker igjen til julaften begynner det å haste med julegavehandelen. Som vi alle er godt kjent med, er det ikke alltid like lett å finne på hva man skal kjøpe. Enten det er til besteforeldre som allerede har alt, til fireåringen som med et barnerom overfylt med leker ikke vet hva han/hun ønsker seg, til tante som for lengst har skapet fullt av telysholdere … eller kona – som egentlig har mer enn nok av smykker.

Handelsbransjen peker selv ut en såkalt «julegave-vinner» hvert år. I 2018 ble elektronikkbransjen, med smartklokken Samsung Galaxy Watch, kåret til årets julegave. I 2019 ser det ut til å bli IKEA Symfonisk – en lampe med innebygd høyttaler – som blir å finne under mange glitrende juletrær i de tusen hjem.

Også robotstøvsugeren – som har gjort stuegulvet ditt støvfritt mens du er på jobben – skiller seg ut, og ser ut til å bli en populær julegave i år. I tillegg til FIFA 20, for de som liker dataspill, selvfølgelig.

La oss se litt nærmere på dette med opplevelser. Og la det være sagt; her kan du virkelig sjonglere i alle prisklasser. Du kan naturligvis trå til med en luksuriøs weekend tett på naturen … Glamping, svevetelt, eller overnatting i mikrohytte – dersom lommeboken tillater det. Her snakker vi nemlig telttur med peis, senger, dundyner og høy komfort. En svært populær opplevelsesgave.

Så har du selvfølgelig det litt mer tradisjonelle spa-oppholdet for to. En litt billigere variant av en velværegave som kan falle i smak hos din kjære, er et gavekort fra for eksempel Min Hudklinikk her på Løren. Her kan man velge og vrake i ulike behandlinger, alt etter ønske og behov.

Ettersom flere og flere ønsker seg en eller annen form for opplevelse – og ikke enda flere unyttige ting til jul – er det mulig å finne på noe hele familien kan gjøre sammen. Begivenhetsrike øyeblikk som er verdt mer enn tusen ord og dyre gaver – og som kan skape uerstattelige minner. Det handler om å bruke tid sammen, i en ellers så hektisk hverdag. Kanskje spillkveld for hele familien på House of Nerds kan være en vel så bra julegave til 12-åringen, som nok en elektronisk duppedings?

Alternativene til en opplevelsesgave er mange, og kan skreddersys til den som får gaven. Kjenner du en lidenskapelig kaffedrikker, kan jo et gavekort på Kaffebrenneriet lyse opp mange kalde og mørke januardager. Kanskje et gavekort på et av Lørens spisesteder; Løyrin 1891, Sanjays Indian Restaurant & Bar eller Peppes Pizza (Løren), for den som ellers ikke unner seg å spise middag ute så ofte?

Til slutt kommer vi ikke unna de små, hyggelige og hjemmelagde julegavene som alltid varmer langt inn i hjerterota. Det kan være alt fra hjemmelaget eggelikør til de voksne når du skal i juleselskap, til heklede babytepper og selvstrikkede selbuvotter.

Eller kanskje bare noen små hjemmesnekrede nisser til neste års julepynt?

Poenget er: Det er tanken som teller, ikke at gaven koster skjorta!

 

 

Tags : JulegavetipsLørenOpplevelser