close

Høststemning på balkongen

Hvordan gi hjem og uterom en lun atmosfære når høstmørket senker seg? Her får du noen tips til hvilke planter som passer årstiden.

Vi er mange som bor og trives på Løren, og det er alltid ekstra koselig når gater og balkonger lyser opp mørkets frambrudd. Og det er jo gjerne sånn at med høsten kommer også ruskeværet, noe som gjør at vi trekker innendørs, tenner noen ekstra stearinlys og kryper opp i sofaen med et pledd.

Men la det være sagt: Med enkle grep kan du lett forlenge utesesongen på terrassen noen måneder til. Det er bare fantasien som setter grenser for hvordan du kan gjøre uterommet både hyggelig og intimt – også på denne årstiden.

Vår egen lokale blomsterforretning i Peter Møllers vei har ikke bare vakre blomster og planter som passer årstiden. Med lang erfaring innen event-planlegging sitter de også på kompetanse når det kommer til kreative løsninger på hvordan man skaper den rette stemningen.

Høsten som sådan er en tid som byr på en vakker fargepalett, og man kan lett bruke materialer fra naturen – innendørs, som på balkongen. Stikk for eksempel grener ned i jorden på en blomsterkrukke, legg mose på toppen – og pynt opp med kongler og fargerike bær fra skogen.

For å få den rette stemningen kan du også pynte med puter, pledd og lykter – og gjerne små lys oppi krukkene, med dekorative planter og blomster.

Lyng er som kjent den største høstklassikeren – et sikkert tegn på at høsten nærmer seg, er når «Calluna» dukker opp i butikkene.

– Ja, lyng er selvfølgelig en klassiker mange sverger til. Men det er også mange andre spennende høstblomster som kan sette farge på hverdagen og sette deg i høststemning, forteller de erfarne blomsterdekoratørene på Løren.

Plantetips fra Blomsterpikene: Heuchera, Solhatt, Sukkulenter, Physalis, Georginer, Sølvtråd og Solsikkeplanter – for å nevne noen.

Uansett hvordan du velger å pynte; Blomsterpikene tar deg alltid vel imot – og de hjelper deg gjerne med råd og vink. Enten du trenger høstblomster til balkongen, vakre dekorasjoner til små og store selskap … eller kanskje bare en nydelig bukett til en du er glad i?

 

Tags : BlomsterPikeneLøren