close

Grains: En smak av Frankrike

Fredag 9. september fikk Løren et nytt tilskudd til bygulvet. På det nye bakeriet inne på Løren Torg kan du nyte fransk bakverk av høy kvalitet, og om ønskelig også nippe til et glass med bobler.

Grains er så mye mer enn bare et vanlig bakeri! Her handler det om lidenskap for mat. Det handler om råvarer av høy kvalitet. Det handler om håndlagde delikatesser laget med nennsom hånd av konditorer – og det handler selvfølgelig om fransk atmosfære. 

Bakeri, konditori & cafe

Konseptet til Grains er i grunnen enkelt: Utsøkt fransk mat og lun atmosfære. Med fire avdelinger i hovedstaden, har Grains klart å etablere en merkevare som Oslo-borgerne åpenbart setter pris på. Avdelingen på Løren er intet unntak i så måte. Med et rikt utvalg av fristende bakervarer i disken og en duft som umiddelbart gjør deg sulten, blir det bortimot umulig å ikke ta en kaffepause i «franske» omgivelser. Med typiske franske små cafebord, dype og behagelige velursofaer, nytraktet kaffe og fersk croissants – mye tyder på at dette blir en hyggelig nabolagscafé for folk på Løren.

God på smak – rik på tradisjon

Frankrike er viden kjent for sine herlige bakverk. Alt fra den klassiske croissanten, de smakfulle og fargerike tertene – til mer moderne retter som Crêpe (tynn søt pannekake) og Galette (pannekake av bokhvete). Så er spørsmålet: Hva skulle vi smake på?! Det bugner av godsaker hos Grains.

Vi prøvde oss på en Galette Caprese – mozzarella, tomat, basilikum og balsamicoglaze. En liten rett som passer perfekt til lunsj, og som er både mettende og innbydende.

galette

Andre lunsjalternativer som kan friste: Digge baguetter med for eksempel kylling, tomat, ruccola og pestomajo, brie med eplekompott – eller bayonne-skinke fra Louvie-Soubiron, 18 mnd parmesan, tomat, ruccola, olivenolje og balsamico.

Ja, og så er det selvfølgelig alle kakene – et syn for øyet og et «must» for magen om du bare skal ha det lille ekstra til kaffen. For å nevne noe: Her får du alt fra terter med bringebær eller sitron, eller kanskje du foretrekker Flan – en klassisk fransk kake av vaniljeeggekrem med creme fraiche, som formelig smelter i munnen? Og la oss heller ikke glemme … Skulle du ha lyst til å bytte ut kaffen med noe godt i glasset – får du også øl, vin og bobler på Lørens nye nabolagscafe.

 

Vi ønsker Grains velkommen til Løren!