close

God sommer kjære Løren!

Foto lånt fra Nille

Nå er det sommerferie! Endelig er det tid for late dager med mye hygge sammen med familie og venner.
Det fine med å bo på Løren, er at man bor sentralt og innen rekkevidde til de fleste fasiliteter hovedstaden har å by på. Enten du ønsker å oppleve bysentrum med et yrende folkeliv, eller for den saks skyld en fredfull formiddag i skogens ly. Uansett hva du velger kan du lett ta deg fram med T-bane eller buss – eller rett og slett slenge deg på en av bysyklene.

Ut på tur – aldri sur
La oss ikke glemme at det med litt fantasi og kreativitet er fullt mulig å finne på masse moro for hele familien, i nærliggende tur-områder, om du skal være hjemme i sommerferien.

Lillomarka og Grefsenkollen ligger bare noen steinkast unna Løren, og er fantastiske friluftsområder hvor man kan ta med seg telt eller sove under åpen himmel og se på stjernene. Pakk sekken, ta med deg brettspill og noen gode lydbøker fra Norli – og for de som har en firbent med på tur, stopp innom EMPET Dyreklinikk i Lørenveien om du mangler noe utstyr til din pelskledde venn. For eksempel denne dingsen som fjerner flått er viktig å ha med på tur. Engangsgrill og annet turutstyr som du ikke allerede har hjemme, får du til en billig penge på Europris City Løren.

Nyt sommeren i eget nabolag
Løren blir av mange betegnet som «en liten by i byen» – et sted med mangfold, gode servicetilbud og store, fine parker i umiddelbar nærhet. Det betyr at du så absolutt kan få en superfin ferie selv om du skal være hjemme i år.

Du kan for eksempel ta med deg barna i Lørenparken og lage en minnerik dag for hele familien. Pakk sammen solkrem, leker og tepper – og ta med deg ferske bakervarer og forfriskende smoothies og iskaffe fra Kaffebrenneriet. Da er mye gjort for å få en vellykket dag med familien. I tillegg til mange flotte lekeapparater, er det også mulig å ta med seg boccia eller krokket. Og for de kunnskapshungrige: Søndag 4. juli arrangeres det gratis guidet skulpturvandring i parken – en monumental reise inn i Henrik Ibsens mesterstykke «Peer Gynt».

Også på sensommeren blir det arrangement i Lørenparken. I regi av Løren velforening blir det ponniriding for barna lørdag 14. august – og lørdag 21. august er det duket for årets første utekino på Festplassen.

Lørens spisesteder har mye godt å by på
I sentrum av Løren, Løren Torg, er det flere hyggelige restauranter, og alle har tilhørende uteservering hvor det er mulig å ta seg et pust i bakken – før eller etter dagens utflukt. Fryd Gastropub serverer enkel og god mat som passer til lunsj så vel som til middag. De har også et bredt utvalg av øl-sorter for en tørst gane i sommervarmen.

Skulle du imidlertid ønske et litt mer spicy alternativ? Ja, da er nok den lokale indiske restauranten Sanjay’s stedet for deg. Her har de alle rettigheter, og er kjent for sine mange smaksrike og velduftende retter.

Eller så har vi selvfølgelig gode, gamle og tradisjonelle Peppes Pizza. Og en rykende fersk pizza kan jo aldri bli feil på en sen sommerkveld?!

Sol, sommer og softis
På Løren er vi så heldige å ha alt vi trenger til hverdagen i gangavstand fra hjemmet. Her kan vi rusle ned til Løren Kiosk og Grill og kjøpe en deilig softis på en varm sommerdag – eller vi kan ta turen innom Løren Frukt & Grønt på vei hjem fra stranda og ta med oss verdens beste vannmelon hjem på terrassen.

Og skal du samle venner til en grillkveld? Meny på Løren Torg er unike på grillmat – digge sommerkoteletter, biff, fisk og grønnsaker i mengder. Pynt kveldens bord med blomster fra Blomsterpikene, ta med deg en lysslynge fra Nille – og vips, så er du klar til kveldens fest.

Nyt gode dager – og ha en riktig god sommer, alle sammen!