close

Frivillige søppelplukkere på Løren!

Foto: privat

Emerick R. G. Salimon-Megel og hans samboer Pernille Tøvrud hadde ett nyttårsforsett: Et renere nabolag. Nå plukker de søppel på Løren. 

 Emerick og Pernille flyttet til Løren i 2018. De stortrives i Lørenbyen, og synes det er et veldig koselig og fint bo-område – noe de ønsker å være med på å bevare.

– Løren er virkelig et fint sted å bo! Nettopp derfor syns vi det var viktig å ta tak i forsøplingen, som dessverre til tider har vært et problem – spesielt rundt T-banestasjonen der vi bor, forteller Emerick. Han fortsetter:
– Ettersom vi stadig plukket søppel i området rundt vårt eget sameie, tenkte vi ganske enkelt: Hvorfor ikke utvide litt, og plukke søppel også på andre områder i nærmiljøet? Nå plukker vi søppel på hele Løren, og vi får til og med tips på facebook hvor det kan ligge en del rusk og rask på bakken. Vi håper selvfølgelig å få med oss flere på en slags frivillig dugnad – og holde bydelen vår enda renere, sier han entusiastisk.

Det unge samboerparet er opptatt av miljøet, og ønsker å gjøre en forskjell. Nå har de startet opp en frivillig organisasjon på facebook – LØ REN – og snart har de en egen nettside hvor du kan gå inn og registrere deg som medlem.

– Vårt mål er å holde det fine nabolaget vårt rent og ryddig. Du vet, det skal ikke så mye til. Vi kan alle gjøre litt. Er du ute og går en tur og ser at det for eksempel ligger søppel ved siden av en full søppelkasse – ja, så er det fint om du plukker det opp og tar det med deg til neste søppelkasse, avslutter Emerick med iver i stemmen.

Les mer:

https://www.facebook.com/lorenfrivillig/