close
Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Nattergalen

20 januar - 17 februar

Nå kommer H. C. Andersens folkekjære eventyr inn i Kanonhallen!

Det nyskrevne stykket Nattergalen tar utgangspunkt i tre eventyr: Nattergalen, Keiserens nye klær og Ole Lukkøye. Du møter en ambisiøs filmskaper på søken etter et prisvinnende plot, og en konge som skal lage bursdagsfest, hvor ingenting er bra nok, før det er perfekt. Begge jakter de nattergalen – som synger så rent og vakkert at ingen har hørt maken.

Dramatiker Kristofer Grønskag har hentet det beste fra H. C. Andersens fortellinger og skapt en fantasifull og leken historie. Legg til vidunderlige kostymer, vakker musikk og morsomme intriger, og du har en eventyrlig og hjertevarm familieforestilling, som stiller spørsmål ved hva som egentlig betyr noe her i livet – lek eller prestisje, makt eller kjærlighet, det kunstige eller det ekte?

Rollen som Nattergalen spilles av Per Christian Ellefsen, og dette blir hans avskjedsforestilling ved Nationaltheatret, før han går av med pensjon. Filmskaperen spilles av en debutant på Nationaltheatret, nemlig skuespiller og komiker Fridtjof Stensæth Josefsen, kjent fra tv-program som «Manndag», «Kollektivet», «Hit for hit» og «Jul i Blodfjell».

Kjøp billetter her. 

Gled deg til en overraskende, rørende og sprudlende teateropplevelse i H. C. Andersens eventyrunivers!

Detaljer

Start:
20 januar
Slutt:
17 februar