close

Et hjerte for Løren-bakst

Du har kanskje blitt fristet av hennes mange flotte kakebilder på Instagram under brukernavnet @lorenbakeren? Når Helene Haug Holen ikke er på jobb eller sitter på Kaffebrenneriet og ser på folkelivet, er det baking og foto som står på agendaen.

Til daglig jobber Helene som idrettspedagog, men hun har også alltid hatt en stor interesse for baking og fotografering. Hennes to lidenskaper har resultert i Instagram-kontoen @lorenbakeren.

– Helt siden jeg var liten har jeg hatt en forkjærlighet for baking. Mamma og hennes venninne bakte de beste bursdagskakene og det er nok der min inspirasjon kommer fra. Jeg baker alt som er godt, men det er ekstra spennende å prøve ut nye oppskrifter med ingredienser jeg aldri har brukt før. Favoritten er uansett, og vil alltid være, kanelboller med vaniljekrem i midten, smiler hun.

Morelltrærne i Lørenparken

Instagram-kontoen til Helene @lorenbakeren ble opprettet for knapt et år siden, og gjennom denne har hun fått vise frem sin lidenskap for baking i tillegg til sine foto-ferdigheter.

– Det er kjempegøy å bake, men interessen for fotografering ligger nok enda nærmere mitt hjerte. Selv om jeg liker best å ta bilder av folk, er det utrolig moro å bruke instagram til å kombinere de to interessene mine, baking og foto. Det å få til et godt bilde er noe av det morsomste jeg vet, sier hun ivrig idet hun strekker seg etter moreller i Lørenparken.

– Mitt neste bake-prosjekt må jo bli en morellkake! Se på alle disse flotte morelltrærne, her bugner det av kortreiste lokale kakeingredienser!

Våkner av hyggelige lyder

Da Helene og samboeren var på jakt etter leilighet i 2017, var det Løren og Lørenparken som fanget deres oppmerksomhet.

– Vi kikket på flere steder i hovedstaden, men det var Løren som pekte seg ut. Ikke minst på grunn av Lørenparken som en liten oase midt i boligområdet. Vi stortrives her, og føler det er en veldig god atmosfære med flere bilfrie områder. Så er det også veldig hyggelig å våkne til lyden av alle barna som løper og leker i parken. Løren er et trygt og godt sted å bo. Et koselig område hvor til og med nabokatten titt og ofte kommer på besøk, forteller hun.

Fast plass på Kaffebrenneriet

Helene håper fremtidens Løren vil beholde sin sjarm og sitt særpreg.

– Lørenbyen er et eget lite samfunn i storbyen Oslo. Byutviklingen i området er i kontinuerlig vekst, men jeg håper at blokkene ikke blir for høye og at lokalsamfunnet forblir et koselig sted med en lun atmosfære, sier hun. Før hun legger til at hun og venninnen tilbringer mye tid på Kaffebrenneriet.

– Vi har fast plass ved vinduet i helgene. Det er så koselig å sitte der og se på folkelivet. Sånne steder må vi beholde, det skaper ekstra trivsel for oss som bor her.

Hennes hjerte banker for Lørenparken og folkelivet på Løren, og på spørsmål om hennes beste Løren-minne er hun ikke i tvil.

– Flere av vennene mine bor på Løren. I tillegg til at vi ofte treffes over en kopp kaffe på Kaffebrenneriet, samles vi også hjemme hos hverandre. Mitt beste Løren-minne må være nyttårsaften, da vi sto på balkongen til min venninne og så utover Oslo by. For en flott by vi bor i, avslutter hun entusiastisk.

Ønsker du å lese om flere som har et hjerte for Løren?