close

Et hjerte for lokalsamfunnet

For sju år siden var deleier og daglig leder av Umai Sushi, Hung Ngwyen, Lørens yngste butikksjef. Nå er takeaway-restauranten godt forankret i lokalmiljøet, og Hung har selv flyttet til Løren.

Familiebedriften Umai Sushi i Lørenveien åpnet dørene for første gang på frigjøringsdagen 8. mai for sju år siden. Siden den gang har antall ansatte doblet seg, og stamkundene er blitt mange.

– Det er utrolig hvordan Lørenbyen har vokst siden vi startet med takeaway her. Det var nesten bare Coop nedi veien, T-banen var ikke engang bygd, og 57-bussen var omtrent det eneste bindeleddet med resten av byen, forteller den fortsatt unge butikksjefen.

Hung stortrives i jobben sin, og for å få kortere reisevei til jobben kjøpte han for drøyt ett år siden sin egen leilighet på Løren.

– Jeg er blitt veldig glad i området, og det ble helt naturlig å bosette meg her hvor det er et ungt, barnevennlig og trygt bomiljø. Med gangavstand til jobben og sentral beliggenhet med kun en kort T-banetur til sentrum, er Løren virkelig et bra sted å bo. I tillegg er det mange flotte arrangementer for store og små her, for eksempel Lørendagene, det bidrar til å styrke fellesskapet, sier han.

Stamkunder fra nær og fjern

Umai Sushi har med sine kvalitetsprodukter og varierte meny opparbeidet seg en solid kundekrets og et godt rykte som strekker seg langt utover bydelen.

– Det er veldig moro at folk stadig kommer tilbake for å handle hos oss. Vi har fått mange stamkunder på Løren, og ekstra moro er det at også folk som har flyttet herfra fortsetter å bestille mat fra oss. Noen kommer faktisk helt fra Fornebu og Bærum, forteller han.

Han er ikke bekymret for økt konkurranse i området.

– Selv om vi har fått en del konkurranse med nye spisesteder som også har takeaway, har vi en trofast kundekrets. Enkelte bestiller sushi hver fredag, og flere av dem har fulgt oss i mange år. Noen har handlet hos oss helt fra de var unge og barnløse til at de i dag tar med seg barnet sitt på seks år. Det gjør inntrykk, og at vi gjerne yter det lille ekstra for kundene våre.

Lokale favoritter

På spørsmål om hva han liker best ved Løren, er Hung ikke i tvil.

– Jeg elsker Meny! Jeg bruker alle de lokale butikkene, men spesielt Meny. De har et bredt vareutvalg og en suveren ferskvaredisk.

Et annet sted Hung liker ekstra godt på Løren er treningssenteret STERK.

– Mye av fritiden min tilbringes på STERK. Det gir meg energi og kan absolutt anbefales. Nå håper jeg vi kan sette i gang med treningen igjen snart, smiler han.

Fremtidens Løren vil bli enda bedre

Sushi har for mange blitt den nye fredagstacoen, og hos familiebedriften til Hung legger de alt til rette for at den enkelte kunde skal bli fornøyd.

– Fremtidens Løren vil bli enda større, og enda bedre. Det betyr at vi som driver næring her må strekke oss langt for å tilfredsstille kundenes behov, sier han før han legger til at menyen er laget for å tilby noe for enhver smak.

På spørsmålet om han har et Løren-minne som har gjort inntrykk er han rask til å svare.

– Det må definitivt være hver gang jeg møter kundene mine – de som kommer langveis fra, og de som bor på Løren.