close

Et hjerte for kunsten på Løren

Du kjenner henne kanskje best som den engasjerte guiden på en av Lørens skulpturvandringer i Peer Gynt-parken. Anne Berit Nestaas er kanskje en av de som har vandret mest rundt på Løren uten å være innfødt og hun liker å se hvordan området fortsetter å blomstre.  

– Jeg kjente faktisk ikke til Løren før jeg begynte med Peer Gynt-skulpturvandringene, dette på tross av at jeg er både født og oppvokst i Oslo, sier Anne Berit.

Nå har hun falt for Løren og trives godt når hun jobber i området.

– Jeg ser frem til å komme til Løren i forbindelse med skulpturvandringene og jeg er ofte med på Lørendagene. Det som er så fint med Løren er at her finner du så godt som alt på et sted, samtidig som det ligger nært det meste, sier Anne Berit.

Hun tror Løren bare kommer til å bli bedre med årene

Anne Berit trives veldig godt med å gå rundt i Peer Gynt-parken, men hun liker også å bare sette seg ned og ta en kaffe og se på livet. Hun tror Løren bare vil bli bedre etter hvert som byen i byen utvikler seg videre.

– Jeg liker det at Løren er sentralt og bynært, samtidig som det er et rolig nabolag der folk ser ut til å trives. Jeg tror den positive utviklingen bare vil fortsette. Etter hvert som flere flytter til Løren blir det mer aktiviteter, fasciliteter, butikker, treningsentre og restauranter. Det skjer allerede mye, og det er moro å bare tusle i gatene og oppdage alle de nye tingene som har dukket opp siden sist, sier hun.

Et hjerte for skulpturene på Løren

For de som har vært med på en av vandringene er det ikke overraskende at Anne Berit elsker skulpturene i Peer Gynt-parken.

– Mitt aller beste minne fra Løren er uten tvil alle de hyggelige og entusiastiske deltagerne på skulpturvandringene i Peer Gynt-parken. Jeg merker jo at desto mer de hører om skulpturene, desto morsommere synes de det er, og Peer Gynt-historien er jo veldig fin, smiler hun.

Hun har alltid vært interessert i arkitektur og kultur, men det kanskje viktigste spørsmålet gjenstår. Hvilke skulpturer er hennes favoritter?

– Oj, den er vanskelig, det er så mange fine. Jeg er likevel veldig glad i Møte Peer, Solveig, og Knappestøperen, jeg synes personlighetene kommer så tydelig frem i materialet og utførelse. Solveig er bunnsolid, Peer krakelerer og Knappestøperen er en luring. Ellers synes jeg Peer hos Mor Aase på dødsleiet er nydelig, og selvfølgelig Peer og Anitra i ørkenen av skulptørene Elena Engelsen og Per Ung. Her ser vi en viril Peer på steilende hest med Anitra. Som sagt, det er så mange fine, hver på sin måte at det er vanskelig å velge, smiler hun.

 

Vil du lese om flere som har et hjerte for Løren?