close

Et hjerte for historiene på Løren

Du har helt sikkert møtt henne på en aktivitet i regi av Løren.no eller kanskje har du bare slått av en prat med henne på butikken. Britt Nesteby Obrenovic er lokal beboer og fast skribent på Løren.no.  

Britt flyttet til Løren i 2014 og ble raskt involvert i lokalmiljøet blant annet som redaktør for det som den gang het Lørenmagasinet.

– Siden har det gått slag i slag. Nå skriver jeg blant annet for Loren.no. Det har vært en spennende reise å få være med fra første pennestrøk, og det å få jobbe så tett innpå folk i ditt eget nærmiljø har vært, og er helt spesielt, forteller hun.

Et hjerte for Løren-folket og historien her

På spørsmålet om hva hun liker best med Løren nøler ikke Britt et sekund.

– Menneskene! Jeg er privilegert som har fått lov til å bli kjent med så mange flotte folk, forteller hun ivrig før hun legger til at også historien til Løren har en spesiell plass i hjertet.

– Jeg elsker at Løren har en unik historie. Bare det å sitte i sola på Peppes pizza og lese en god bok gjør meg nostalgisk. Tenk at akkurat her var det fangeleir og våpenverksted under 2. verdenskrig. Faktisk er det også funnet gjenstander som indikerer kokegroper fra bronsetiden, hvor de varmet opp stein for å steke kjøtt pakket inn i blader under Zaga Hårstudio. Selv bor jeg i Børsteveien, et gatenavn oppkalt etter Jordan tannbørstefabrikk. Det er spennende med all historien her på Løren, sier hun.

Hun håper Løren vil fortsette å utvikle seg uten å miste sitt historiske særpreg.

– Løren har hatt en formidabel byutvikling de senere årene. Fremtidens Løren tror jeg blir en moderne utgave av gamlebyen på Rhodos, et sted med sjel, sjarm og et yrende folkeliv, sier hun.

Er med på det meste

I arbeidet med løren.no er Britt fast inventar på de fleste aktiviteter og hun er ikke redd for å ta i et tak når det trengs.

– Jeg tror ikke jeg har gått glipp av en eneste aktivitet på Løren så lenge jeg har bodd her. Ofte som journalist, andre ganger deler jeg ut solbærtoddy på skøytebanen, eller blomsterkranser og godteposer til barna på torget. Jeg har også stablet uhåndterlige klappstoler på utekinoen. Det aller hyggeligste er likevel julegrantenningen. Det er en magisk stemning med alle de forventningsfulle barneansiktene som venter på nissen og lyser opp når julegrana tennes.

Hennes mest spennende Lørenminne er derimot den gangen hun skulle intervjue bygningsarbeiderne som jobbet med T-banestasjonen.

– For en opplevelse dette var, å være 40 meter under bakken og se arbeidet fra start til mål. Likevel er mitt aller beste Løren-minne da Marita på seks år, datter av en nabo jeg knapt nok kjenner, sto nederst i Lørenparken og ventet på meg. Hun hadde sett at jeg var lei meg fordi hunden min var død, og ville gi meg blomster. Det kommer jeg aldri til å glemme, smiler hun.

En tannlege for den nervøse

Med så mye lokalkunnskap var det naturlig å høre om Britt har noen anbefalinger å komme med.

– Løren har stort sett det vi trenger i hverdagen. Skulle jeg anbefale en ting på Løren må jeg trekke frem Løren Torg Tannlegesenter. Dette kommer fra en med langt fremskreden tannlegeskrekk. Her jobber det suverene tannleger, som er raske og effektive og som ikke bruker hestesprøyter når de skal bedøve. Her får du god service, masse omtanke og de er særdeles imøtekommende, forteller hun.