close

Er du klar for skolestart?

Snart er sommerens frikvarter over – og store og små skal igjen fylle klasserommene over det ganske land. Stikkord: Læring. Vennskap. Trivsel.

Noen skal ha sin første skoledag og bobler over av forventninger – med sommerfugler i magen! Andre er midtveis, eller på slutten av en lang skolegang – og ser frem til nye utfordringer i livet.

Enten du nå er forelder, lærer, barn, ungdom … eller kanskje du er ung student? Det er viktig å huske at alle er like mye verdt, og at alle trenger en venn. For å ta til seg kunnskap er nemlig trivsel på skolen alfa omega.

I en alder av seks år starter en ny hverdag for våre minste samfunnsborgere. Overgangen fra barnehage til skole er en spennende og morsom opplevelse for de fleste. Det er nå disse smårollingene for alvor begynner på livets reise.

Barneskolene har i så måte en særdeles viktig oppgave: De skal sørge for at barna får en god og innholdsrik start, i trygge omgivelser. På Løren har vi to barneskoler – Sinsen skole og Løren skole. De er begge godt forankret i nærmiljøet og fremstår som moderne, veletablerte læringsinstitusjoner. Sinsen barneskole (trinn 1-7) ble i 2010 totalrenovert og ligger flott til i Lørenveien 7.

Løren skole, som gjenåpnet dørene til sin rehabiliterte skolebygning i 2014, legger i likhet med Sinsen skole stor vekt på god integrering og at alle barna skal få grunnleggende ferdigheter i alle fag. Fellesnevneren er at flest mulig skal bli godt rustet til å fullføre 13 års skolegang. Løren skole får i tillegg til allerede fire rehabiliterte bygninger også et nybygg på hele 5.000 kvadratmeter i løpet av 2019.

Etter å ha fullført barneskolen skal man nærmest starte litt på nytt, og man har kommet inn i en alder som i gamle dager gikk inn under begrepet «man trår inn i de voksenes rekker». Igjen skal man skape nye vennskapsbånd, og det er nye læringsmetoder man må sette seg inn i.

Frydenberg ungdomsskole er nytenkende – og med mer tiltaksbasert læring satt i system blir det også bedre samhandling på tvers av fag. Dyktige lærere som greier å gi elevene følelsen av tilhørighet og mestring er naturligvis også helt avgjørende for evnen til å ta til seg kunnskap og for å kunne trives på skolen.

For de som skal begynne på skolen for første gang er det utvilsomt ekstra spennende, og det er mange ting som skal være på plass til skolestart. Ny sekk, nytt pennal og uante mengder av forskjellige skrivesaker står gjerne først på listen.

I den anledning minner vi om at du kan finne mye fint på «Barnas Loppemarked» på Løren Torg lørdag 17. august klokken 11-14. Og ikke minst: Sesongbutikken Nille og bokhandel Norli inne på torget er godt forberedt med et bredt utvalg av skolesaker til store og små.

Ha et morsomt og kunnskapsrikt skoleår!

Tags : LørenSkolestart