close

En herlig møteplass for folk på Løren!

Lørens siste tilskudd, Fryd Gastropub, åpnet dørene i januar i år. Og én ting er sikkert: De lever opp til navnet sitt!

Løren.no sine utsendte, Karoline og Britt, tok en tur på gastropuben på hjørnet av Løren Torg en onsdag formiddag.
Vi ville teste ut menyen og få en feeling av hva slags sted dette er. Det starter godt fra døren åpnes – god stemning, blide folk og lukten av digg mat!

God mat til hyggelige priser 

Fryd Gastropub har greid å navigere seg fram til det enkle og til det gode – og det til hyggelige priser!

– Oi, her var det mye godt! Sier Karoline fornøyd og haker umiddelbart av veganburger, Bruschetta og Padrón (stekte grønne paprika) – mens Britt lyser opp som en sol når ordet scampi kommer på banen.

– Ahh, ja takk, scampi er min greie!

Menyen er variert og vi kan ikke unngå å bestille Croquettes og trøffel-fries med parmesan i tillegg.

Maten er kjempegod, og servicen er upåklagelig. Etter en tirade av superlativer fra Karoline over den ekstremt gode hjemmelagde veganburgeren med deilige, ferske hjemmebakte burgerbrød, kommer servitøren/bartenderen Deniz bort til bordet. Han har lang erfaring fra Cafe Sara – stedet som på folkemunne blir omtalt som østkantens dronning.

– Så hyggelig at dere liker maten, mye forskjellige godsaker her. Min personlige favoritt er burgerne våre, de er hjemmelagde og noe av det beste jeg kan spise, forteller Deniz med et stort smil. Han legger til at han elsker søtpotet og røkt majones til.

Lun atmosfære – kult retrointeriør 

Det er veldig hyggelig å sitte på Fryd. Interiøret er lunt, varmt og stemningsfullt. Ting er forseggjort men virker ikke tilstrebet. Hver detalj i lokalet er valgt ut av eierne selv, og du får nærmest en følelse av å komme hjem.

-Ja, det er litt sånn som å komme hjem til en kul tante, hun som har eklektiske ting her og der – et levd liv som gir en spesiell og koselig stemning, sier Karoline overbegeistret – og peker mot hjørnet med strietapet, et gammelt teakbord og retrosofa.

Et pluss er at det ikke er så høytidelig, her finnes det til og med flere typer brettspill man kan låne – og tegnesaker til de minste, om små mager skulle bli utålmodige.

Også baren i restauranten er et blikkfang med sine store øl-tanker hengende oppunder taket. Det er på ingen måte prangende, og passer perfekt inn i det ellers så forseggjorte lokalet. Her får man virkelig lyst til å bestille en øl, dingle med beina fra de høye barkrakkene og slå av en prat med den hyggelige bartenderen. Fra baren har man også fin utsikt til kjøkkenet, som virkelig er hjertet av dette stedet.

På vei ut får vi to ord med eier Ismet, som entusiastisk forteller hvor mye han gleder seg til å kunne sette i stand uteserveringen, og se den fylt med glade lørenfolk!

Fryd er så absolutt et sted for alle. Vi kan trygt anbefale et besøk … eller fler.