close

Dette har skjedd i nærmiljøet ditt

Hverdagen går som den pleier på Løren – bare i et litt annet tempo, og i litt andre former.

Det er vanskelig å komme utenom at også Lørenbyen har blitt litt annerledes disse siste ukene. Men når man ser på de mange ulike tiltakene som er blitt satt i gang, er det både oppløftende og inspirerende å se hva folk får til.

Vårt lokale treningssenter STERK: Helse, Trening og Kompetanse  har gått digitalt, og sørger for tilpasset hjemmetrening rett inn i stua. Via nettet kan du nå flere ganger om dagen holde deg i form – og sammen med familien skape gode rutiner som gir positiv energi.

Med selvbetjening og vipps-ordning utenfor butikken i Lørenveien, er også BlomsterPikene blant dem som har funnet en kreativ løsning i en krevende tid. Her kan du velge i et hav av vakre og velduftende blomster, slik at du får det koselig i heimen. Ikke minst med årets første uteblomster, kan du skape en ekstra trivelig atmosfære på balkongen. Og skulle du trenge en blomsteroppsats – de flotte Blomsterpikene på Løren vet å sette sammen vakre kreasjoner, som noen og hver kan glede seg over. For kort tid siden fikk de til og med besøk av NRK i forbindelse med at Nasjonalforeningen for folkehelsen – Oslo hadde bestilt blomster, i anledning at de skulle muntre opp ansatte i 43 sykehjem i hovedstaden.

Heller ikke den lokale, nyåpnede barnebutikken Green Kids Second Hand er fremmed for alternativ virksomhet i disse dager: Skulle du trenge en time eller to i fred og ro foran PCen, kan du nemlig booke kontorplass helt for deg selv på pauserommet deres til den nette sum av 50 kroner i timen. Snacks og vannkoker er tilgjengelig.

Utover det, har de som kan av det lokale næringsliv innført ordninger som gjør det mulig å ha en tilnærmet normal hverdag i lokalsamfunnet. Take away får du hos Kaffebrenneriet, Sanjays Indian Restaurant & Bar og Peppes Pizza (Løren). Zaga Hårstudio As, og Min Hudklinikk selger produkter på utvalgte dager og/eller ved bestilling på nett.

Så er det selvfølgelig også noe som går sin vante gang her på Løren. Byggevirksomheten ser ut til å være omtrent i rute. Forrige uke startet rivingen av trykkeriet 07 Media i Peter Møllers vei. Her kommer det 350 nye leiligheter som skal stå ferdig våren 2022 – om alt går etter planen.

Med andre ord: Vi går bedre tider i møte, og etter hvert vil Lørenbyen igjen ha et yrende folkeliv i gatene – hvor naboer treffes på cafe, gode venner spiser middag på restaurant, og der barna spiller fotball i Lørenparken.

Vi får håpe vi snart er tilbake til normalen! Imellomtiden regjerer i aller høyeste grad den gode nabolagsånden: Gode naboer hjelper hverandre med å handle – og store og små har med god avstand tatt til gatene med fargekritt for å spre litt glede med fargerike tegninger og oppmuntrende ord.

Ta vare på hverandre, alle sammen – dette kommer vi styrket ut av!