close

Årets juletrend: Nytt og gammelt går hånd i hånd

Er du glad i å dekorere til jul? Med årets juletrender er det bare fantasien som setter grenser for hva du kan pynte med.

Jula er først og fremst tiden for hygge og kos sammen med familie og venner. Men som alt annet – heller ikke jula er fritatt for trender som hvert år skal inspirere oss til hvordan, og med hva vi skal pynte hjemmet med.

Skal det være fargerikt med glitter og stas? Eller skal det være mer dempet i uttrykket?

Trenden i år er at det er handlingsrom – folk skal pynte med hjertet og sjel, og ikke bry seg så mye om hva som er «in».

Har du for eksempel et minimalistisk hjem hvor det går i duse jordfarger, bruker du julepynt som passer ditt interiør og som gir en lun atmosfære.

Foretrekker du derimot en mer fargerik julestemning er det fritt fram for det tradisjonelle; røde nisser, julekuler i gull – og mormors håndbroderte duk er mer trendy en noensinne. Julepynten skal nemlig også ha sin historie. Det handler om å sette sitt personlige preg på julehøytiden, og om å skape gode minner.

Pynter du med både gammelt og nytt og knytter det sammen til en helhet, blir det stemningsfullt, trendy og nostalgisk. Nille på Løren Torg har selvfølgelig alt du trenger av ny julepynt, så da gjenstår det bare å ta et dypdykk i bod, loft eller kjeller – og tråkle seg fram blant sykler, skiutstyr og gjesteseng fra IKEA til de bortgjemte juleskattene fra besteforeldre.

I tillegg til ulike fargekombinasjoner, kan heller ikke det klassisk tidløse bli feil: Ta naturen inn i stua! Det grønne, glitrende juletreet blir selvfølgelig behørig pyntet, og får sin vante plass. Men lag gjerne også noen flotte dekorasjoner med naturens egne materialer, for eksempel kongler, kvister, enebær og granbar. Dette kan du bruke til borddekorasjon, så vel som til et innbydende velkomstområde i entreen.

Blomster hører naturligvis julen til, og er en sikker vinner når vi skal pynte til fest. Den klassiske julestjernen vil nok aldri bli borte, men det finnes også mange andre nydelige blomster som gir den rette stemningen: Med amaryllis, roser, azalea og svibler kan du enkelt gjøre det koselig, samtidig som de ulike rommene får sitt unike preg som utstråler lunhet og varme på hver sin måte.

Spørsmålet er om du skal gå for tradisjonelt rødt, klassisk hvit eller bare grønt. Her kan BlomsterPikene på Løren være til stor hjelp. De er nemlig ikke bare kjent for sin gode service og et bredt utvalg av friske, flotte blomster. De sitter også på unik kompetanse, har en genuin lidenskap for blomsterdekoratørfaget, og er en ettertraktet event-arrangør som kan gi deg råd på hva som passer best til nettopp din jul – eller de kan sette sammen vakre dekorasjoner for deg og ditt selskap.

Midt i den travle julestria må vi heller ikke glemme at det er lov å unne seg selv litt ekstra velvære. Hvorfor ikke gi deg selv en ny «look» til jul? Hos Marianne Haukaas og hennes veletablerte salong Zaga Hårstudio As i Peter Møllers vei, finner du utrolig flinke frisører som alltid tar deg vel imot og mer enn gjerne hjelper deg til å finne frisyren som passer ditt ansikt best. Det gjelder menn, som kvinner – og ung som gammel.

Og sist, men ikke minst; hos Min Hudklinikk kan du ta deg en pust i bakken fra strevsom julehandel, bakst og rengjøring. En deilig massasje som løsner opp i stive skuldre kan gi deg litt ekstra energi i en hektisk førjulstid. Eller kanskje du bare vil ha nye, lekre negler som setter prikken over i’en til det perfekte juleantrekket?

Ha en fin førjulstid!

 

 

Tags : JulhøytidLøren