Siste nytt i byutviklingen på Løren og omegn

Løren har mye bra i vente! Som en del av gigantprosjektet Hovinbyen vil Løren bli et enda mer attraktivt sted å bo.

Et bra bo- og nærmiljø er viktig for de fleste, og på Løren og i områdene rundt er det mye som kommer til å skje de neste par årene. Bybildet vil se helt annerledes ut allerede ved utgangen av 2021.
Vi har tatt en gjennomgang av transformasjonen som er i vente, og har snakket med ulike aktører for en oppdatering av nærmiljøet og nærliggende områder.

La oss begynne med det som geografisk sett ligger nærmest vårt eget lille sentrum, rundt omkring Løren Torg.

Fortauet utenfor T-banen: Frustrasjonen over at betongblokkene fortsatt ikke er fjernet herfra, har vært stor for mange. Vi ringte Bymiljøetaten nok en gang for å få siste nytt i saken. Bymiljøetaten henviste oss også denne gangen til Sporveien. Hos Sporveien traff vi en særdeles hyggelig og imøtekommende stasjonsansvarlig, Thea Draganovich. Hun kunne opplyse at det dessverre hadde blitt noen forsinkelser med forskjellige dokumenter som er helt nødvendig for ferdigstillelsen. Av den grunn fikk man ikke fjernet betongblokkene før snøen kom. Nå må man altså vente til snøen er borte, ettersom det skal asfalteres rundt dette området. Vi tør ikke si nøyaktig når dette arbeidet starter, men har en avtale med stasjonsansvarlig om en oppdatering om to måneder. Kanskje går vi våren i møte med nytt, pent opparbeidet fortau utenfor T-banen?

Ruter: Befolkningsveksten på Løren har vært enorm siden T-banestasjonen åpnet i april 2016. På oppfordring fra en lørenbeboer, tok vi kontakt med Ruter for å undersøke muligheten for hyppigere avganger på T-banen og annen kollektivtransport.

Her er svaret til pressevakt Øystein Dahl Johansen i Ruter:

«Det pågår mye planarbeid knyttet til området, bl.a. i regi av Oslo kommune/PBE. Dette er arbeid Ruter involveres i. Det foreligger ingen konkrete planer om endringer i dette området på kort sikt, men vi følger med og tilpasser oss endringer i markedet. Økt frekvens på T-banen i retning sentrum avhenger av ny sentrumstunnel, da det i dagens tunnel ikke er plass til flere avganger. Tanken er at området på Løren primært skal dekkes av T-bane. Reisende fra Løren T kan reise til sentrum i begge retninger, enten linje 4 via Majorstuen eller linje 4 til Økern T og bytte til linje 5 retning sentrum. Det er også mulig å ta 60-bussen fra Haslevangen.»

Bunnpris: Dagligvarehandelen Bunnpris, som ligger ved Løren T-banestasjon, har fått opp flere skilt, og prosjektansvarlig på hovedkontoret i Trondheim, Knut Listegård kan meddele følgende: «Jeg kan ikke si eksakt dato ennå, men vi åpner i løpet av februar.»

Storkiosken: Tidlig i januar åpnet storkiosken på Løren Torg – et servicetilbud med vanlige kioskvarer, samt et bredt utvalg av deilige småkaker, bagetter, samosa og iskrem. Her er det også et lite kafeområde hvor du kan ta en pust i bakken med en varm kopp kaffe og nystekte vafler. Åpningstider: Mandag til fredag 07-20, lørdag 11-20 og søndag 11-18.

La oss så ta en kort oppsummering av hva som skjer i nærliggende områder rundt Løren.

Økern Portal skal, om alt går etter planen, stå ferdig i 2021. Bygget, som blir en gjennomgang fra Løren til Økern, skal deles inn i fire seksjoner, og vil i høyde variere fra fire til åtte etasjer. Gjennomgangen inkluderer en handelsgate med kafeer, butikker og spisesteder – i tillegg til andre servicetilbud som for eksempel sykkelverksted, skredder og frisør.

Der hvor Lørenfaret 3 ligger i dag kommer det et nytt hotell med blant annet restaurant og skybar, med spektakulær utsikt over hovedstaden. Rivningsarbeidet av Lørenfaret 3 starter allerede i slutten av februar i år. Oslo Pensjonsforsikring (OPF) er byggherre for prosjekt Økern Portal. Ifølge eiendomssjef Richard Groven, vil det bli mulig for lørenbeboere og publikum generelt å leie sin egen lille kolonihage på taket av det gigantiske bygget.

Økern Sentrum ser ut til å være i rute med tidslinjen. Høyblokka på Økern skal jevnes med jorden rundt årsskiftet 2019/20. Ja, det gjenstår en del forhandlinger rundt infrastrukturen mellom utbygger og Oslo kommune – men Økern Sentrum vil altså etter all sannsynlighet stå ferdig i 2022.

Vi kan også informere om at det omdiskuterte, planlagte folkebadet på Økern ganske sikkert blir noe av. Siden utbygger ikke har søkt om dispensasjon fra de såkalte rekkefølgekravene i kommunens rammetillatelse, går det i retning av nytt folkebad. Rammetillatelsen krever nemlig at badeanlegget er påbegynt før Økern Sentrum tillates tatt i bruk.

Til slutt rosinen i pølsa, som vi alle har ventet på.

Løyrin 1891: Det er med stor glede vi kan fortelle at Løren i løpet av våren 2019 får et svært etterlengtet, nytt spisested. I lokalene hvor Løren Spiseri tidligere holdt til, etableres det en ny og innbydende restaurant. I forrige århundre gikk Løren under navnet Løyrin. Derav restaurantens historiske navn.

Spisestedet ønsker med sitt konsept å skape en møteplass med lun atmosfære, et sted hvor alle kan trives. Her blir det tradisjonsrike retter, men med en tvist av det moderne europeiske kjøkken. På menyen vil du finne alt fra reinsdyrfilet og breiflabb, til smaksrike vegetarretter og delikat anrettede desserter – i tillegg til egen lunsjmeny.

Vi ønsker dem hjertelig velkommen til nabolaget!

Vi håper dette var informativt for dere som bor på Løren. Med jevne mellomrom vil vi selvfølgelig holde dere orientert om den videre utviklingen i nærmiljøet.