Jul i Lørenbyen

Nå er det mange gode tilbud i butikkene på Løren. Stress ned, senk skuldrene og gjør julehandelen lokalt!

Julehandelen kan for mange av oss fortone seg som et aldri så lite «mareritt». Hva skal jeg kjøpe til hvem? Hvem trenger hva? Tante Olga har jo alt – og må jeg virkelig på de store kjøpesentrene som er overfylt av folk som stresser hit og dit? Jo, julehandelen kan virkelig bli mer mas enn moro.

På Løren fins mange flotte butikker hvor du med senkede skuldre kan kjøpe både julegaver og julemat i ro og mak. Kjøp blomster, kranser og dekorasjoner hos Blomsterpikene – og hva med for eksempel en lekker pyntegjenstand fra interiørbutikken Houz til en fetter eller kusine?

Gavekort fra Zaga Hårstudio eller Min Hudklinikk er heller ikke å forakte. Og trenger du bøker, spill og leker – eller for den saks skyld litt ekstra julepynt, får du det hos henholdsvis Norli og Nille inne på Løren Torg.

Nytt av dato: Vi har fått klesbutikk! «Lager 41» ligger i Peter Møllersvei ved siden av Blomsterpikene. Her finner du fritidsklær til både kvinner og menn. Og er du en ihuga sykkelfantast som trenger en el-sykkel – ja, da har du også kommet til rett sted. Eller kanskje rett og slett et gavekort fra treningssenteret STERK kunne være en sprek gave til en av familiens sofaslitere?

Infrastrukturen på Løren begynner virkelig å ta form. Man har det meste man trenger i hverdagen, i umiddelbar nærhet. La oss heller ikke glemme serveringsstedene hvor du kan ta deg en deilig lunsj eller middag i en hektisk førjulstid: Sanjays, Kaffebrenneriet, Peppes, Umai Sushi, Baker Hansen og sist, men ikke minst House of Nerds – hvor du også kan samle familien til en spillkveld.

Så var det julematen. Enten det er ribbe, julepølse, pinnekjøtt, lutefisk, medisterkaker eller kalkun. All tenkelig julemat og tilbehør finner du selvfølgelig rundt omkring i butikken, eller i den utsøkte ferskvaredisken hos Meny.

En liten oppsummering fra den første uken i advent:
Adventstiden er i full gang, og julekalendere og adventslysestaker er behørig på plass i de tusen hjem, over det ganske land.

Her på Løren er julegranen på torget tent, og juledekorasjoner og fakler er med på å gi Lørenbyen en lun og koselig atmosfære. Julegrantenningen er blitt en flott tradisjon som samler lokalbefolkningen til hyggelig, sosialt samvær. Det skaper både tilhørighet og fellesskap, og setter oss alle i julestemning. Årets lystenning, med pepperkaker, gløgg, julemusikk og godteposer til barna ble på alle måter en fin inngang til julehøytiden.

Men det stopper ikke her når det gjelder hyggelige julearrangement i nabolaget. Lørdag 1. desember var det duket for fotodag med nissen. Mange hadde tatt veien til torget for å bli foreviget med den blide og hyggelige julenissen. Litt tid tok det å få ut bildene, uten at noen lot seg affisere nevneverdig av det. Folk koste seg med pepperkaker, gløgg og julemusikk. Og som seg hør og bør; barna fikk selvfølgelig nisse-ansiktsmaling. Oppmøtet i betraktning, er det nok mange familier og venner som får julekort fra Løren i år.

Da er det vel ikke mye mer å si enn at nå kan jula bare komme?
Nyt adventstiden, og husk julemarked på Løren Torg lørdag 8. desember klokken 11-16.