Dette skjedde på Løren i 2018

Et begivenhetsrikt år på Løren er snart historie. Vi tar et tilbakeblikk på året 2018.

Så er det altså bare dager igjen til vi smeller i gang det nye året 2019. Men før vi gjør det; la oss ta en titt på noe av det som skjedde i året som snart er tilbakelagt.

Lørenbyen er i kontinuerlig vekst, og har også dette året gjennomgått en stor utvikling. Nye boliger reises, og mange nye beboere har kommet til. Nye butikker har åpnet, noen har flyttet, mens andre igjen har utvidet virksomheten. Noe har gått som planlagt, og noe har tatt lengre tid enn forventet. Uansett hvordan du ser det, har Løren virkelig hatt et begivenhetsrikt år. Ikke minst med tanke på de mange flotte arrangementene som har samlet lokalbefolkningen til hyggelig sosialt samvær.

2018 startet med det årlige karnevalet, som alltid går av stabelen i februar. Over 700 mennesker inntok gatene, og gikk i karnevalsopptog til lyden av fengende sambarytmer opp til Kanonhallen. Her ble det et forrykende show, hvor store og små så ut til å storkose seg med musikk, mat og drikke og underholdning.

Som mange sikkert husker, var den tidlige vinteren både kald og snørik. Med mye snø og kulde var det derfor mulig å arrangere opp til flere vinteraktiviteter. Til stor glede for de yngste ble det både skøytedag i Lørenparken og akebrettfest på Sinsenjordet.

10. mars 2018 ble en minnerik dag. Vi fikk storfint besøk, da det var duket for festaften med pop/rock-bandet «Di Derre» i Kanonhallen! En kjempesuksess! Rockefoten gikk, og folk koste seg med noe i godt i glasset til langt over midnatt.

Etter en lang vinter var våren i anmarsj … Eller? Vi hoppet vel kanskje over våren i år, og gikk rett over til sommer? 20 varmegrader allerede i mai. En herlig og varm sommer gjorde at mange brukte Lørenparken som et deilig fristed i varmen.

Også vårens utekino med musikalen Grease på lerretet så ut til å skape god stemning. Likeså sensommerens utekino med klassikeren «Tilbake til Fremtiden».

I starten av juni fikk infrastrukturen seg et løft med et nytt og svært så etterlengtede servicetilbud. «Min Hudklinikk» – som tilbyr alt innen vanlig hudpleie, i tillegg til litt mer avanserte behandlinger – åpnet dørene, og ønsket velkommen med forfriskninger og mange gode tilbud.

En annen milepæl denne sommeren: Vi kom oss omsider på Instagram! Bedre sent enn aldri, og vi ønsker oss selvfølgelig enda flere følgere. Tagg @loren.no i bildene deres av Løren, og la oss ta del i #lørenlivet.

Så var vi kommet til høsten. Da skjedde det mye på Løren, og det ble virkelig noen uforglemmelige uker. Vi fikk ny bokklubb, som har månedlige møter på Kaffebrenneriet. Allmenquizen ble gjenopplivet, og foregår nå annen hver tirsdag på House Of Nerds. For første gang ble det også avholdt barnas eget loppemarked på Løren Torg.

Men høstens virkelig store begivenhet var selvfølgelig Løren Torgs 10-års jubileum, som gikk av stabelen 14. – 16. september. Hvilken folkefest det ble! Feiringen varte i hele tre dager til ende, og konserter med «Falsen» og «Loveshack» fikk faktisk Løren til å synge og danse.

Og barnas dag med masse aktiviteter som ansiktsmaling, skattejakt og improteater, var en høydare uten sidestykke. I strålende solskinn, med herlig barnelatter rungende utover Løren, ble dette en dag det fortsatt snakkes om. Jubileet fikk også en verdig og flott avslutning i kunstens verden. Med blikket rettet mot Henrik Ibsen, vår gjennom tidene største dramatiker, ble det guidet skulpturvandring i Peer Gynt-parken.

Hele helgen gjennom stilte det lokale næringsliv opp med deilig mat og drikke, noe som satte en ekstra piff på jubileumsfeiringen. Ikke minst bidro alle våre lokale forhandlere med flotte premier til det store Lørenvenn-lotteriet.

Knappe to måneder senere var det igjen duket for en liten markering, denne gangen i forbindelse med Halloween. Barna fikk ansiktsmaling, boller og saft – og alle fikk gratis lodd og kunne vinne Halloween-effekter og godteri.

Til slutt har vi friskt i minne en fantastisk førjulstid. Ikke bare fikk vi ny klesbutikk – Lager 41. Det ble også en særdeles koselig julestemning på Løren i år: Julegrantenning med gløgg, pepperkaker og vakker julemusikk. Julemarked med lokale kunstnere, og tur med hest og vogn. Fotodag med nissen. Og ikke minst – juleverksted hos Blomsterpikene.

Kort oppsummert: For et herlig nabolag vi har! Det er godt å bo på Løren!

Godt nytt år!