Kunst og kultur

Kunst og kultur på Løren

Det er et rikt kulturtilbud på Løren. Kunstparken Peer Gynt og Kanonhallen er to viktige tilskudd. I tillegg er det flere arrangementer, se aktivitetskalender.

Peer Gynt Parken – der skulpturene illustrerer et skuespill

Peer Gynt-parken på Løren i Oslo er en unik skulpturpark som lar deg følge Ibsens berømte drama akt for akt. Parken er en hyllest til Ibsen og er etablert av Selvaag som står bak boligutbyggingen i området. Selvaag er et familieeid selskap som i mer enn 60 år har utplassert skulpturer i bomiljøer, til glede og inspirasjon for beboere og besøkende.

For guidet tur av Per Gynt parken ta kontakt med vår guide; Sidsel Krokstad, 41 44 87 61, Sidsel.Krokstad@vestby.vgs.no

Kanonhallen – en ny og annerledes kulturarena

Et historisk område

Selvaag Gruppen kjøpte Løren leir i 1999 med forutsetning av at det verneverdige bygget ble bevart, og i dag er Kanonhallen den sentrale kulturarenaen for Oslos nye bydel Løren. Kanonhallen ble fredet av Riksantikvaren i 2002.

Løren Leir og Kanonhallen representerer en viktig del av norsk okkupasjonshistorie og er ett av svært få bevarte ekstyske verkstedmiljøer.
Riksantikvaren

En verkstedhall blir konsertlokale

Det gamle industribygget fra 1940-tallet er en uoppdaget skatt i Oslo. Lokalet har et industrielt preg, med store vinduer, synlige originalbjelker og to gamle traverskraner hengende i taket. Med sine 500 kvadratmeter og 8 meter høye tak kan Kanonhallen huse en rekke ulike arrangementer – konserter, teaterforestillinger, utstillinger, preproduksjoner, events, kick-off, kurs og konferanser. Kanonhallen egner seg også som innspillingslokale, både til musikk, film, tv og foto. Med scenetepper kan lokalet enkelt gjøres mer intimt til mindre produksjoner. Publikumskapasiteten i hallen er på 900 stående.

Interessert i å leie?

Gjennom våre bookingverktøy kan du enkelt se hvilke dager som er ledige, og beregne en veiledende pris på priskalkulatoren.

I dag er Kanonhallen en ny og annerledes kulturarena på Løren i Oslo – Store kulturelle opplevelser i gamle industrilokaler – Rom for uredde, kreative og nyskapende muligheter.

Vekommen!