Bare 12 dager igjen til julaften!

Er du i rute med bunaden og festantrekk til julaften? Eller hva med de siste gaveinnkjøpene?

Det har formelig ost av julestemning på Løren i år. Arrangementene har vært mange, til stor begeistring fra lokalbefolkningen. Så la oss starte med et tilbakeblikk på årets julemarked.

Lørdag 8. desember var det duket for julemarked i Lørenbyen – og hvilken suksess det ble! For store og små!

Allerede fra klokken 11 på formiddagen var det stor aktivitet på torget. Lokale kunstnere stilte på stand med mengder av flotte selvlagede produkter. Vi snakker virkelig om et mangfold av de sjeldne: Hjemmelagde småkaker, marsipan og sjokolade, barneklær, dekor til barnerom, strikkede tøyleker, smykker og malerier – for å nevne noe.

Folk koste seg med gløgg og pepperkaker mens de ruslet rundt på torget og handlet lokale julegaver. Og det som var ekstra fint med årets julemarked: 10 prosent av alt salg gikk direkte til Frelsesarmeen – et marked i julens ånd.

Litt utpå dagen, nærmere bestemt klokken 12, var det lang kø på festplassen ved Peppes. Nå sto nemlig tur med hest og vogn for barna i Lørenparken på agendaen. Selv om de aller minste synes det var tryggest å sitte på armen til mamma eller pappa – og gjerne litt på avstand fra de store, flotte dyrene – var det mange glade barneansikt å se.

Blomsterpikene, som også arrangerte juleverksted for barna denne dagen, hadde hendene fulle. Da vi tok turen innom var det unger og blomsterdekorasjoner så langt øyet kunne se. All ære til vår lokale blomsterbutikk! Barn og voksne storkoste seg sammen, og det var lett å se at det å få lage sin egen lille juledekorasjon var svært så populært.

Næringslivet på Løren er flinke til å bidra på ulike lokale arrangement – og det er nettopp fellesskapet mellom næringsliv og nærmiljø som gir Lørenbyen en spesiell lun og intim atmosfære. Det blir nesten som en liten landsby midt i byen. Og for at vi skal kunne beholde, og helst utvide servicetilbudene i nabolaget, er det selvfølgelig viktig at vi som bor her bruker butikkene og handler lokalt.

Nå som julaften er knappe to uker unna; har du for eksempel finstasen klar? Kanskje dressen, bunaden eller kjolen trenger rens/press – eller kanskje noe må legges opp, sys inn eller ut? Ikke fortvil! Løren Rens inne på Løren Torg kan hjelpe deg med det meste.

Så har vi selvfølgelig Alliance Optikk. Her er det flere gavealternativer. Enten du selv trenger et nytt sett med linser … Eller hva med et gavekort på ny innfatning til mors gamle lesebriller? Glem heller ikke at Alliance Optikk er en synsklinikk. Deres kompetanse er vår trygghet på øyehelse.

Sist, men ikke minst: Skulle du bli lei av all julematen etter x-antall bordsettinger med ribbe, surkål, julepølse og medisterkaker – ja, så sett kursen mot Løren Kiosk & Grill. Og ta deg en velfortjent kebab!

Fortsatt god førjulstid!